středa 21. října 2020

Vyplatí se myčka nádobí

Pokud myjete nádobí 3x týdně, tj. Kč (7x3x52) oproti ručnímu mytí. Protože však myčka nebyla zadarmo, je třeba rozpočítat její pořizovací náklady do oné úspory.


Vyplatí se myčka nádobí

Mytí nádobí ve dřezu se vyplatí , pokud potřebujete opláchnout pár hrnků. Myčka používá vodu studenou, takže ušetříte náklady za ohřev vody. Při počítané spotřebě vody litrů vody je to tedy 9korun. Jednou za měsíc, by se měla myčka nechat pracovat naprázdno se samostatným čistícím programem, nebo čističem myčky. Ten odstraňuje z myčky mastnotu, vodní kámen a další sajrajty.


Na mytí nádobí se nejčastěji používají tablety do myčky (all-in-on, 5v 4v atp.). Tyto předsudky už jsou naštěstí minulostí, neboť si jí může dovolit každý, kdo na ní najde dostatečný prostor i finance. Myčka nádobí je velká investice, určitě proto buďte při výběru nároční. Co by dobré myčce rozhodně nemělo chybět? Určitě vás budou zajímat speciální funkce a to, kolik má myčka programů.


Na špinavé hrnce, mastné plechy a zaschlou špínu doporučujeme používat intenzivní programy s teplotou vody kolem 65–°C. Najděte to nejideálnější místo, které pro jistotu několikrát přeměřte a napište si, jakou hloubku a šířku může myčka mít. Dále se ujistěte, že bude možné napojení na odpa přívod vody i elektrické energie. Spočítejte si také, kolik nádobí se u vás denně, případně týdně umyje.


V první řadě do myčky nedávajte nádobí , které v ní nemá co dělat. Nejenže je myčka velmi rychle zničí, ale některé materiály, jako jsou například dřevo nebo některé plasty, do sebe natáhnou chemikálie z čisticích prostředků a ty se potom uvolní do jídla, která s nimi vaříte, což opravdu nechcete. Myčka se speciálním ramenem AquaIntense pro intenzivní mytí umyje i velmi znečištěné nádobí.


Je vybavenou třetím košem na příbory a plnou náplň umí umýt a usušit již za minut! Kdyby totiž měla myčka vysušit všechno nádobí do poslední kapky, spotřebovala by tolik energie, že by se vám při pohledu do vyúčtování protočily panenky. Svou roli hraje také materiál, ze kterého je nádobí vyrobené.


I myčku je ale potřeba podobně jako ostatní elektrospotřebiče správně používat. Jedině v takovém případě se myčka nádobí skutečně vyplatí. Naskládat nádobí do myčky a zmáčknout knoflík je pohodlnější, než trávit čas poobědní siesty s rukama ve dřezu.


Jak je na tom ale myčka z pohledu vaší peněženky? Kdo ušetří víc vody – vy, anebo stroj? A vyplatí se tato úspora vzhledem ke spotřebované elektřině? Jestliže máte navrženou kuchyňskou linku a počítá se v ní s myčkou, určitě zvolte vestavný model. I přesto, že se třeba díváte po levnější variantě, chtějte vždy to nejlepší z dané kategorie.


Nádobí , které z ní vyndáte je perfektně usušeno a nepotřebuje žádné další utírání. Co se týče kapacity, je myčka nejvhodnější pro čtyřčlennou rodinu. Jistě omluvíte “krásnou” holandštinu v videu.


Vyplatí se myčka nádobí

Vyplatí se ti to pouze v tom případě, že nádobí nemyješ v ruce pod tekoucí vodou. Myčka nebo ruční mytí nádobí – co se vyplatí víc? Když přijde na otázku, jaký způsob mytí nádobí šetří vodu a náklady více, v drtivé většině případů dostanete odpověď „ myčka “. Předmývání je blbost - myčka vezme i připálený pekáč od kachny tak, že ho nepoznáte, bude jako nový. Problematické je nádobí z hliníku nebo různých pochybných slitin - nerez je naopak v naprosté pohodě. Rozhodli jste se pro koupi nové myčky na nádobí ? Kromě vestavných myček nádobí a stolních myček nádobí vám nabízíme také klasické volně stojící myčky.


Liší se od sebe zejména kapacitou, cenou i spotřebou vody a energie. Zvažte, která bude pro vás ta nej! Nejste první ani poslední, kdo tyto problémy řeší.


Vyplatí se myčka nádobí

Sepsali jsme návo jak odhalíte nejčastější poruchy – a pokud je to možné, jak je svépomocí také vyřešíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky