úterý 6. října 2020

Zapojení vychlazovací smyčky

Tento text má pouze obecný vysvětlující charakter a nenahrazuje návod k montáži. Přesný návod k zapojení se u jednotlivých kotlů nepatrně liší, je však vždy u kotle uveden v Návodu k montáži. Proto při montáži dbejte pokynů výrobce.


Lepší představu o funkčnosti smyčky vám může dát následující obrázek. Napájecí napětí je odvozeno přímo z proudové smyčky. Vychlazovací smyčky se pak v případě náhlého výpadku elektrické energie postarají o vaše bezpečí. Pokud teplotní čidlo zaznamená přehřívání výměníku, otevře ventil kterým začne do vychlazovací smyčky proudit studená voda, která zabrání případnému přehřátí vody.


Při zapojení obou konců do zesilovače a generuje elektromagnetické pole, ve kterém lze využít poslech přes indukční přijímač nebo pomocí sluchadla pro nedoslýchavého (podmínkou je indukční program T nebo MT). Takže mimo jiné musí mít pojišťovací ventil, který je u krbu,a tu pozor protože spravidlá po oteření fouká páru, přímo do pokoje ! Zejména pro případy, kdy dojde k výpadku elektrického proudu a oběhové čerpadlo přestane odvádět z výměníku horkou vodu. Možné použití je jen pro kotle do článků! Pro případ výpadku elektřiny, kdy nefunguje oběhové čerpadlo, montujeme do kamen několik ochranných systémů. Od utlumení ohně automatickým uzavřením vzduchu, přes ochlazování výměníku vodou ze sítě pomocí vychlazovací smyčky.


Zapojení nových kamen s výměníkem vždy svěřte odborníkům! Jinak nemůžeme zaručit. Termické zabezpečení teplovodní krbové vložky Aquador bez ochlazovací smyčky Termické zabezpečení teplovodní krbové vložky Aquador s ochlazovací smyčkou Společnost Banador, s. Novinkou firmy Heimeier pro temperování podlahových ploch je Multibox.


Vyrábí se ve třech provedeních. Společným znakem je instalace na zpátečku podlahového okruhu. V případě přehřátí se otevře ventil citlivý na teplo. Do smyčky se pak začne napouštět voda z vodovodního řadu, která výměník ochladí. Nákup a zapojení kouřovodů, pokud nejste zrovna kamnař či kominík, není zrovna jednoduchou záležitostí.


Právě proto jsme si pro vás připravali pár základních informací a tipů, jak při volbě kouřovodů postupovat. Díky samotížnému zapojení nevyžaduje kotel montáž vychlazovací smyčky. Z akumulační nádrže je teplá voda hnána pomocí čerpadla do topné soustavy. Všechny naše výrobky s teplovodním výměníkem standardně obsahují vychlazovací smyčku. Je také potřeba zakoupit termostatický bezpečnostní ventil, který na základě naměřené teploty ve výměníku pouští do.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Varianta se smyčkou UPOZORNĚNÍ Obě vychlazovací smyčky je nutné propojit! Pozice Název A Vývod topné vody (vnitřní závit G1) B Přívod vratné vody (vnitřní závit G1) C Otvor s jímkou pro termostatické. Při provozu kotlů na tuhá paliva může dojít k jejich přehřátí, nejčastěji z důvodu výpadku el.


Zastaví se oběhové čerpadlo kotle, který má v sobě žhavé palivo, a teplota otopné vody v kotli začne prudce stoupat, protože se teplo z kotle neodvádí. W, do prostoru výkon 2. To připojení k vodovodu a odpadu je potřeba v okamžiku, kdy použijete vychlazovací smyčku – v případě, že dojde k výpadku elektřiny (= přehřátí výměníku) dojde automaticky k otevření ventilu, ketrý do vychlazovací smyčky pustí studenou vodu a tím výměník vychladí, tuto vodu ze smyčky pustíte do odpadu. Navíc náš stát vyžaduje splnění přísných podmínek pro zapojení teplovodní krbové vložky, a instalaci tak není radno svěřit komukoli. O to víc, když nám jde nejen o kvalitní teplo, ale především vlastní bezpečnost. Součástí topného systému může být i záložní zdroj, který v případě výpadku elektrické energie zajistí provoz čerpadla, soustavy a tudíž i normální vytápění celého domu i ohřev teplé vody.


Pokud si má slova nevezmete k srdci a zapojení si provedete sám, rozhodně si alespoň nechejte zapojení překontrolovat, nejlépe revizním technikem. U tohoto zapojení je totiž dost zásadní měření impedance poruchové smyčky. Výpadek elektřiny je možné pojistit i záložním zdrojem nebo instalací vychlazovací smyčky (zde je možné využít i výměníku na užitkovou vodu zapojením na samotíž, pokud je zapojen v systému). Krb s teplovodním výměníkem nesmí být nikdy zapojen do stejného vedení jako hlavní kotel. Jeho čidlo je umístěno v zadní části kotle.


Při dosažení nepřípustně vysoké teploty (°C) v kotli se ventil otevře do bezpečnostního výměníku a díky průtoku studené vody zamezí přehřátí kotle. Vstup studené vody nesmí být uzavíratelný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky