středa 13. ledna 2021

Zavařování v troubě

Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Zavařování v troubě je jednodušší než to v hrnci a horké vodě. Ušetří vám docela dost času.


Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic.

Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace.


Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. Můžete se pustit do zavařování , i když nemáte k dispozici speciální zavařovací hrnec. Sterilizace sklenic Pečlivou sterilizaci zavařovacích sklenic nic nenahradí.

Tady máš radu od Pampelišky (z 1. dílu jejího souhrnného seriálu o zavařování ): Sterilizování v troubě Takže - ovoce do sklenic, zalít vroucím nálevem, zavíčkovat, naskládat na plech s vyšším okrajem (ten asi cm) tak, aby se sklenice nedotýkaly. Jednoduchá rada, jak správně zavařovat. Ukazuje reklamační technik firmy Bricol. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek.


Teď už se podíváme na konkrétní doporučení. Začneme horkovzdušnou troubou. Zde jsou doporučovány nejvyšší teploty, proto je vhodné použit silnější vrstvu vlhkých novin, která ochrání zejména víčka před deformací. Na plech se vejde velkých zavařovacích sklenic.


Sklenice se nesmí vzájemně dotýkat a nesmí se dotýkat ani okraje. Zahřejte troubu – elektrickou na °C, horkovzdušnou na 1°C (po pěti minutách zmírněte na °C) a plynovou na jedničku. Zavřené sklenice vyskládejte na plech, do kterého nalijete asi centimetry vody. Celková doba sterilace závisí na výkonu vaší trouby a velikosti sklenic a ovoce, průměrně.


Teplota v troubě by měla být 2až 2°C, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut. V zásadě platí, že měkké ovoce či zeleninu je vhodné zavařovat kratší dobu než tvrdé druhy. U všech ostatních potravin. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. Zavařené vlašské ořechy v troubě recepty, které budete milovat.


Já jsem v troubě zavařovala i okurky a jsou v pohodě.

Meruňky:Sklenicemi trochu zatřeseme,postavíme je na pečící plech naplněný do výšky 2cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby. Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky