Zajimalo by mne co uvedený pomalý hrnec stojí. Co se týka úspora,tak ta tam určitě žádná není. I,tak za stejnou dobu spotřebujete tak kolem kW. Když bude vařit na sko-ker. Jinak si myslím,že je to jen tahák.
Ráno do něj naházíte ingredience a než přijdete z práce, máte zdravou večeři hotovou.
Vaření v pomalém hrnci je víc než jednoduché, ale je potřeba znát několik pravidel. Odpadá vám tak nejen dlouhé stání u plotny, míchání a hlídání několika kastrolů, ale i následné mytí hromady špinavého nádobí. Pomalý hrnec : co to vlastně je ? Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů. Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké.
Umí ale také vynikající těstoviny, zeleninu či sladké pokrmy. Vše je dobré vyzkoušet a nebát se experimentovat. Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku.
Zjednodušeně řečeno, pomalý hrnec vám umožňuje připravit pokrmy takzvaně „v jednom hrnci“ – všechny přísady do něj vložíte, nastavíte teplotu, čas a můžete se věnovat něčemu jinému.
Odpadá tím nepohodlné stání u plotny i nutnost použití vícero nádobí k přípravě jídla. Ať už pomalý hrnec doma máte či ne, před jeho koupí je určitě dobré si o něm něco málo přečíst. Na tomto blogu najdete několik článků věnovaných právě pomalém hrnci jako takovému.
Jedná se o hrnec , který uvaří vše za vás. Jak vaření v pomalém hrnci. Obrovskou výhodou tohoto spotřebiče je kromě jiného i to, že umožňuje pokrmy připravovat doslova v jednom hrnci. Jak se o pomalý hrnec starat a je údržba tohoto zařízení náročná?
Dá se říct, že pomalý hrnec může být na údržbu poměrně pohodlný. Některé modely umožňují vložení jednotlivých dílů (poklice, vnitřní hrnec ) do myčky v závislosti na použitých materiálech. Maximální doba přípravy je hodin. Nevýhodou je , že výrobek nemá odložený start, který by vám při vaření ještě více pomohl. Hrnec je určený pro přípravu polévek, omáček a mas, včetně pečení masa.
Sami přemýšlíte, co si máte vlastně pod pojmem pomalý hrnec představit? Pokud nikoliv, tak právě vám je určena první kapitola článku, v níž osvětlujeme základní principy fungování, stejně jako výhody tohoto typu ohřevu. Obecně je vhodné vybírat pomalé hrnce s pokud možno co největším množstvím nastavení tak, aby bylo možné vždy zvolit program plně vyhovujícím chuti a preferencím.
Mám doma parní hrnec na vaření rýže a zelenina nebo brambory v ném udélané mají úžasnou chut´ je to pochoutka. Jasmínová rýže udélaná v tomto hrnci, je néco úžasného. Proto tento pomalý hrnec nabízí nastavitelnou teplotu od 4 do stupňů s odchylkou pouze půl stupně.
Kromě přípravy vakuově zabalených potravin nabízí také režim na přípravu jogurtů. Příprava Sous Vide je ještě náročnější na čas, a proto je možné hrnec nastavit až na hodin. Výrobce nešetřil na provedení.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.