pondělí 20. června 2016

Co je pomalý hrnec

Zajimalo by mne co uvedený pomalý hrnec stojí. Co se týka úspora,tak ta tam určitě žádná není. I,tak za stejnou dobu spotřebujete tak kolem kW. Když bude vařit na sko-ker. Jinak si myslím,že je to jen tahák.


Ráno do něj naházíte ingredience a než přijdete z práce, máte zdravou večeři hotovou.

Vaření v pomalém hrnci je víc než jednoduché, ale je potřeba znát několik pravidel. Odpadá vám tak nejen dlouhé stání u plotny, míchání a hlídání několika kastrolů, ale i následné mytí hromady špinavého nádobí. Pomalý hrnec : co to vlastně je ? Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů. Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké.


Umí ale také vynikající těstoviny, zeleninu či sladké pokrmy. Vše je dobré vyzkoušet a nebát se experimentovat. Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku.


Zjednodušeně řečeno, pomalý hrnec vám umožňuje připravit pokrmy takzvaně „v jednom hrnci“ – všechny přísady do něj vložíte, nastavíte teplotu, čas a můžete se věnovat něčemu jinému.

Odpadá tím nepohodlné stání u plotny i nutnost použití vícero nádobí k přípravě jídla. Ať už pomalý hrnec doma máte či ne, před jeho koupí je určitě dobré si o něm něco málo přečíst. Na tomto blogu najdete několik článků věnovaných právě pomalém hrnci jako takovému.


Jedná se o hrnec , který uvaří vše za vás. Jak vaření v pomalém hrnci. Obrovskou výhodou tohoto spotřebiče je kromě jiného i to, že umožňuje pokrmy připravovat doslova v jednom hrnci. Jak se o pomalý hrnec starat a je údržba tohoto zařízení náročná?


Dá se říct, že pomalý hrnec může být na údržbu poměrně pohodlný. Některé modely umožňují vložení jednotlivých dílů (poklice, vnitřní hrnec ) do myčky v závislosti na použitých materiálech. Maximální doba přípravy je hodin. Nevýhodou je , že výrobek nemá odložený start, který by vám při vaření ještě více pomohl. Hrnec je určený pro přípravu polévek, omáček a mas, včetně pečení masa.


Sami přemýšlíte, co si máte vlastně pod pojmem pomalý hrnec představit? Pokud nikoliv, tak právě vám je určena první kapitola článku, v níž osvětlujeme základní principy fungování, stejně jako výhody tohoto typu ohřevu. Obecně je vhodné vybírat pomalé hrnce s pokud možno co největším množstvím nastavení tak, aby bylo možné vždy zvolit program plně vyhovujícím chuti a preferencím.


Mám doma parní hrnec na vaření rýže a zelenina nebo brambory v ném udélané mají úžasnou chut´ je to pochoutka. Jasmínová rýže udélaná v tomto hrnci, je néco úžasného. Proto tento pomalý hrnec nabízí nastavitelnou teplotu od 4 do stupňů s odchylkou pouze půl stupně.

Kromě přípravy vakuově zabalených potravin nabízí také režim na přípravu jogurtů. Příprava Sous Vide je ještě náročnější na čas, a proto je možné hrnec nastavit až na hodin. Výrobce nešetřil na provedení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky