pátek 10. června 2016

Ovocne knedliky v parnim hrnci

Pro tento účel můžeme použít i pekárnu na chléb a nastavit program těsto, nebo podobný udávaný výrobcem. Testo necháme v nádobě kynout cca hodinu, při použití pekárny kyne podle programu. Jak vařit v parním hrnci. Není parník jako parník.


Parní hrnec pro nemocné i labužníky.

Proč vařit v parním hrnci ? Tipy na vaření v parním hrnci. Recept na bylinkové kuřecí plátky a. Ovocne knedliky v parnim hrnci recepty, které budete milovat. Pak vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca minut - podle velikosti.


V půlce knedlíky otočíme. Po vytažení knedle např.

Můžeme pařit na páře nebo parním hrnci , podle velikosti knedlíků cca minut ve všech třech (dvou) patrech. Vyhodou vareni v pare je, ze knedliky neprevarite, kdyz na ne zapomenete a me osobne se libi, ze jsou hladke a dobre sedi tou jednou plochou stranou na talirich. I takto se dá kuře v parním hrnci připravit. Kuře je křupavé a díky hlavní přípravě v parním hrnci velmi šťavnaté.


Podáváme teplé s přílohami, nebo jen s pečivem a kyselou okurkou. K mouce a kvásku přilijeme zbytek vlažného mléka, přidáme žloutek a špetku soli. Důkladným hnětením vařečkou vypracujeme hladké a pružné těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme cca hodinu kynout. Těsto nám zdvojnásobí až ztrojnásobí svůj objem.


Kupované bramborové těsto,uděláme z něj hada,nakrájíme na malé kousky,které poskládáme do vymazaných misek parního hrnce olejem,paříme minut,nakonec omastíme máslem a posypeme mákem s cukrem,nebo tvarohem s cukrem. Neda mi to pochlubim se. Anglii, spousta veci mi tu chybi. Treba hruba mouka, nebo mi alespon tvrdi, ze nevedi, co myslim.


Nadychane a cerstve jahody. První knedlíky, které se mi nezdrcly. Dala jsem sušené droždí a prášek do pečiva.

Skoro vůbec nevykynulo( až pak vařením). Těsto není tak nadýchané, jako v restauraci, ale možná tím lépe, skutečně dobře se tvoří a nepraská. Jen malý typ: Voda musí klokotat varem, první várka mi moc nevyběhla, moc vody v hrnci. Ještě v parním hrnci propíchám všechny knedlíky, aby z nich unikla pára a nesrazily se.


To je třeba udělat, i když bych knedlíky vařila ve vodě. Vyjmu je – a můžu servírovat. Výhodou parního hrnce mimo jiné je, že v něm mohu opozdilcům knedlíky přihřát, aniž by ztratily na kvalitě. Ani je nemusím z patra. Vaření v parním hrnci Tefal.


Bramborová roláda s povidly a mákem 9. Zachovává vitamíny a živiny, potraviny báječně chutnají a navíc se vyhnete zbytečnému používání tuků a nadměrnému solení. Kynuté borůvkové knedlíky 29. Výborné jsou v hrnci pokrmy typu lečo a ragú, lehce se dá připravit porcované marinované dušené kuře s pikantním kořením. Srovnání a výhody vaření v páře.


Vařit kynuté knedlíky v páře je tradiční způsob, který má oproti vaření ve vodě některé výhody. Proti smažení nebo pečení je výhoda. V páře můžeme vařit přílohové knedlíky ( v šišce nebo kulaté) nebo i kynuté knedlíky ovocné.


Funguje na plně automatický provoz. Vy jen vložíte rýži a vodu a zmáčknete tlačítko pro zapnutí. Uvaříte v něm až kg rýže a je jedno, zdali se jedná o jasmínovou, parboiled nebo dokonce druhy na.


Vše vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (hnětení a kynutí těsta). Zabalíme, zakulatíme a necháme ještě chví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky