Receive Up To More. Compare Quotes Online Now! Order by 5:15pm and get it tomorrow. Huge Range Of Fluorescent Tubes. Guaranteed Next Day UK Delivery! Pečeme české rohlíky a chléb Šumavan.
Postup přípravy receptu. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou - minut. Mezitím můžeme zapnout troubu.
Po vyjmutí z trouby poklademe do plátnem vystlané ošatky, necháme chvíli chladnout a ještě teplé podáváme s máslem a mlékem. Rohlíky pečeme ve předehřáté troubě asi minut. Domácí rohlíky by si měl každý aspoň jednou v životě zkusit. Mám k tomu tři dobré důvody: Jednak jsou takové domácí rohlíky proklatě snadné, jednak se seznam potřebných surovin dá odškrtat v každé kredenci a ten třetí důvod už jsem samou nedočkavostí zapomněla.
Bílé pečivo pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potíráme buď jen mírně osolenou vodou nebo tukem, olejem či sádlem.
Když ho potřeme celým rozšlehaným vajíčkem (nebo i jen žloutkem či bílkem), bude nazlátlé. Potřené pečivo sypeme kmínem, mákem, různými semínky nebo kořením. Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 2- 2°C -minut.
Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára. Upéct kvalitní rohlíky je práce tak na hodinku a když si přivstanete, můžete je mít vyndané z trouby dřív, než se vzbudí ostatní členové rodiny. A když si těsto připravíte večer, půjde to po ránu ještě rychleji. Lievito Madre (LM) je pšeničný tuhý kvásek, který se výborně hodí pro použití do sladkých těst.
Zde uvádím nejjednodušší postup na jeho založení, pokud se do jeho výroby pustí spíše ti zkušenější, kteří mají k dispozici klasický žitný kvásek. Následně pečeme při teplotě 1stupňů deset minut, pak plechy otočíme, poloupečené rohlíky přemístíme tak, aby byla intenzita pečení u všech stejná. Kdo má rád slanější pečivo, může ještě jednou potřít povrch rohlíků roztokem soli, a dále pečeme dalších necelých deset minut. Kdo chce mít rohlíky lesklé. Vynikající domácí rohlíky rychle a levně z pohodlí domova.
Pokud jste se rozhodli pro rohlíky , válečkem rozválejte z těsta tři kulaté placky. Každou nožem rozkrájejte čtyři trojúhelníky, které postupně zarolujte. Začněte od nejširší strany, přejděte až k cípku ve středu. Pečivo můžeme posypat podle chuti hrubozrnnou mořskou solí, kmínem, sezamovými semínky, sladkou. Při stáčení rohlíků nám vznikne ten malý konec na závěr.
Pokud chcete mít hladké rovné rohlíky , tak je na plech položíme tímto koncem dolů.
My máme raději rohlíky trochu rozevřené a křupavé, tak je pečeme tímto koncem nahoru. Pokud máte rádi k snídani teplé rohlíčky a nechce se vám vstávat o několik hodin dříve můžete si večer těsto zadělat (stačí opravdu jen zadělat, kynout nemusí), vytvarovat rohlíky , dát na plech a přikryté mikrotenovým sáčkem nechat kynout v lednici nebo stejně chladné místnosti. Nenecháváme příliš dlouho, rohlíky by byly tvrdé. Takto budou krásně křehké na povrchu a jemné uvnitř.
Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem. Potom potřete rajčatovým základem, šunkou, salámem. Stočíme na rohlíky a uložíme na plech, na kterém je papír na pečení.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.