středa 1. června 2016

Koření na domácí paštiku

Paštikové koření si můžete udělat i doma. Tento recept jsem kdysi získala a paštikové koření už si dělám jen podle něho. Koukal jsem na to koření od Rojka a fakt nechápu, proč bych si měl do vlastní paštiky cpát éčka? Když už se s tím doma patlám, tak chci aby to bylo dobrý a kvalitní. To si můžu rovnou koupit paštiku v Kauflandu.


Sám si koření moc nemelu, pač je to pak moc hrubý, ale koukám co v tom je, i když je fakt, že.

Nachystáme si celý černý pepř, nové koření , bobkový list, hřebíčky, sušený tymián a zázvor nebo muškátový oříšek. Všechno koření umeleme, smícháme a nasypeme do čisté suché sklenice se závitem. Domácí paštikové koření se používá k přípravě delikátních paštik. Koření přidáváme jen po špetkách. Zásady pro výrobu paštik.


Při výrobě paštik musíme dbát na to, aby základní hmota byla velmi jemně umletá. Proto maso, játra, slaninu vždy třikrát umeleme na masovém strojku přes co nejjemnější kolečko, nebo vše vyšleháme na. Klasickým paštikám dodá nejlepší chuť směs koření v podobě pepře, hřebíčku, tymiánu, bobkového listu a červené papriky.


Doladit je můžete také přídavkem šlehačky, vína, kvalitního rumu nebo koňaku.

Místem, kde paštiku milují asi nejvíce na světě je Francie. Tady se lze setkat i se speciálním druhem paštiky. Ale pokud zavařujete domácí paštiku do skleniček poprvé, doporučuju to koření. Když děláte várku paštiky se 3-kil masa, nesníte to najednou. To nejde, pokud tedy nemáte restauraci.


Musíte paštiku nějak uskladnit na delší dobu. Lednice v tomhle případě nic moc neřeší, v chladničce vydrží paštika jen pár dnů. Dobrá hospodyňka ví, že když se poštěstí, je lepší vyrobit domácí játrové paštiky více. Aby byla do zásoby a po ruce, když bude. Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Domácí játrová paštika recepty, které budete milovat. Jak na játrovou domácí paštiku : Polovinu telecího a vepřového masa doměkka upečeme na sádle. Vychladlé upečené maso a zbylé syrové maso nakrájíme na kostky a spolu s ostrouhanými žemlemi namočenými v mléce najemno nejméně dvakrát semeleme na masovém strojku.


Do umleté hmoty přidáme na. Je to levnější (o hodně) a chuťově si jej můžeme zcela přizpůsobit. Toto je základní směs, hodící se pro všechny druhy mas.


Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. V pánvi na lžících másla zpěňte cibuli.

Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–minut doměkka.


Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Jak vyrobit domácí paštiku : podrobný popis a triky, aby se vám vždy povedla plus nejlepších receptů na játrovou paštiku , kachní, kančí, kuřecí i vepřovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky