úterý 3. listopadu 2020

Výpočet výkonu digestoře

Optimální typ DIGESTOŘE by měl dosahovat požadovaného výkonu s rezervou – ne na nejvyšší stupeň! Pro určení vhodného výkonu ODSAVAČE PAR stačí znát rozměry kuchyně. Tvoří-li kuchyň společnou místnost s další obytnou částí domu či bytu, použijte pro výpočet rozlohu obou místností. Podařilo se nám otestovat, a můžeme pro tento případ doporučit, nákup tzv.


Chcete se dozvědět něco málo o historii digestoří v nějaké vtipné formě?

Připravili jsme pro vás - infografiku, která vám na tohle vše odpoví. Dozvíte se kdo vymyslel digestoř, jak se měnil design digestoří a jaký je vzoreček na výpočet výkonu digestoře. Sklon potrubí se doporučuje 2º směrem dolů. Pro zachování optimálního výkonu a malé hlučnosti je třeba, aby byl průměr odtahu minimálně stejný jako průměr vývodu digestoře.


Odtahové digestoře nemusejí mít žádný recirkulační filtr. V tomto režimu je práce digestoře přirozená. Co se týče výkonu , sami ho můžete ještě více zefektivnit tím, že zvolíte vhodné umístění digestoře a že povedete případné odtahové potrubí vždy se stejným průměrem, jako je průměr výstupu ze spotřebiče.


Je to rozhodně lepší cesta, než kupovat digestoř o větším výkonu , než potřebujete.

Zaneseným filtrem to není, nefunguje to ani bez něj). Výpočet kapuce pro kuchyni: jak vypočítat výkon Atmosféra domu je víceméně chráněna před prašnými a znečištěnými ulicemi, ale je bezbranná proti polutantům vznikajícím v kuchyni. OKAY tip: Vzorec pro výpočet ideálního výkonu odsavače par: PLOCHA MÍSTNOSTI x VÝŠKA MÍSTNOSTI x 10. Pro výsuvné a výklopné odsavače páry patří co do velikosti stejná pravidla jako pro ostatní digestoře. Jak správně zvolit výkon digestoře ? Při stanovení vhodného výkonu digestoře bereme v úvahu velikost místnosti a podle toho zvolíme dostatečně výkonný odsavač.


Výkon digestoře vypočítáme jednoduše tímto příkladem. Přemýšlej: Eva a Jana mají každá krabici s dvaceti knihami, která leží na zemi. Knížky mají narovnat do poličky ve výšce metru. Eva má knížky narovnány za pět minut, Janě to trvá tři minuty.


Která dívka udělala více práce? Digestoře nemůže být menší, než je šířka desky. Vyhněte destičku a kreslení na různých místech kuchyni. Bez ohledu na principu fungování a sílu, Sací zařízení může být upevněn na stěnu (byt, Dome) na stropě (ostrov), ve skříni (vestavěný). Obecné pravidlo říká, že by digestoř měla vyměnit vzduch v místnosti 7krát až 10krát za jednu hodinu.


Při počítání optimálního výkonu digestoře je potřeba vzít v úvahu rozměry vaší kuchyně. Samotný výpočet je jednoduchý, násobek výšky místnosti s plochou místnosti vynásobíme deseti.

Najdete zde designové digestoře , velké komínové modely ale také ostrůvkové odsavače. Zde jednoznačně vítězí vhled. Ano, pořídíte si digestoř s velice zajímavými parametry z pohledu výkonu a funkcionalit, jež ale odpovídají i nižším cenovým třídám. Vzhledem k tomu, že pravidla pro SES, obnova vzduchu za hodinu by mělo dojít asi krát. Pokud jde o výkon digestoře , musí být takový, aby vyměnil vzduch v prostoru minimálně šestkrát, ideálně však až dvanáctkrát za hodinu.


Výpočet je tak jednoduchý: stačí si spočítat objem místnosti a ten znásobit šesti až dvanácti (jde o rovnici Q = V × f, kde se V rovná plocha kuchyně × její výška). Pokud máte kuchyň spojenou s obývákem, musíte započítat oba pokoje. Když hovoříme o výkonu kuchyňské digestoře , nemyslí se tím výkon resp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky