pondělí 21. prosince 2020

Vodní chlazení gpu

Při výběru vodního chlazení je nutné si vybrat mezi dvěma jeho variantami: All-in-One – nejjednodušší cesta k vodnímu chlazení. Vodní chlazení : All-in-One vs. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu.


Corsair, EK Water Blocks a dalších. Kompletní vodní chlazení pro základní desku Asus Z7S WS. Když se řekne vodní chlazení typu vše v jednom, čili bezúdržbové vodní chlazení , vybavíme si především produkty firmy Asetek, z nich odvozené modely nebo případně další chladiče, které se jim velmi podobají.

Nyní je tomu ale trošku jinak. Letos na jaře společnost Arctic představila hybridní vzduchové a vodní chlazení grafických karet s výstižným názvem Accelero Hybrid. Pravdou je, že vodní chlazení bývají velmi efektivní a tichá, což je však vyváženo vyšší cenou. Potřebujete-li však uchladit výkonné přetaktované procesory, často jiná možnost než pořídit to nejlepší chlazení nezbývá.


Jelikož jsem si vždycky přál vodní chlazení , tak jsem se z příchodem nového PC konečně rozhodl zainvestovat a koupit si ho. Vždycky mě rozčiloval hluk vydávaný rychloběžným mini větráčkem od CPU a GPU (Někdy je i trochu slyšet větráček na chipsetu a pokud je vyšmajdanej tak je to taky rachot). Kombinované chlazení je použito nejčastěji, jde o pasivní chladič na kterém je nasazen chladič aktivní, který vytváří proud vzduchu procházející pasivním chladičem.


CPU, GPU ) nebo i na Northbridgích.

Byl jsem si vědom toho, že chlazení není dostatečné pro delší zátěž, a proto bych si chtěl zakoupit fullcover GPU block. Chtěl bych se zeptat na názor waterblocků, které jsem vypsal ní. Pročetl jsem skoro celé fórum a skoro všechny vás už znám. Nejvýkonnější počítač na střih videa za 600. TB SS CPU vláken, 128GB RAM - Duration: 33:58.


Myslím že za zmínku také stojí, že se na výkonné karty nedoporučuje dávat jen vodní chlazení čipu, ale jedině full řešení. Protože pak dochází k extrémním přechodu teplot mezi VRM MEM a GPU důsledku čehož dochází k uvolnění balení procesoru a následně vzniku studených spojů- artefakty nebo žádný obraz. Mám problém s tím že mi strašně hučí komp a chtěl jsem to řešit vodním chlazením ale někde jsem četl že prý vzduchové je mnohem bezpečnější že když třeba budu mít vytížený CPU tak tam dochází k prudkému ochlazování a může dojít až k prasknutí CPU.


Otvory pro fittingy totiž většinou koukají nahoru či dolu, takže pokud byste chtěli osadit třeba čtyři takto chlazené karty do slotů vedle sebe, budou si hadice. Moc z vás asi takovéhle. Chlazení grafických karet vodními bloky napojenými do custom okruhu mívá problém s kartami osazenými blízko sebe. EKWB má speciální terminály pro současné vodní chlazení 2–GPU. Pridaj komentár Zrušiť odpove ď. Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.


Tak v tom případě je vodní chlazení dobrou investicí a lístkem pro zběsilé taktovací hrátky a navýšení výkonu. Pc rozjede všechny nové hry na full HD a vysoké nastavení detailu. Chlazení vodní pro cpu a gpu 2va okruhy Velice kvalitní set do počítače kterým uchladíte procesor ale i grafiku.


Kdyz to jen tak namontujes bez chlazeni VRM, deska nebude mit radost.

Nicméně v našem případě se podíváme na. Chlazení může být navržen tak, aby snížení okolní teploty v případě, že počítač, například odsáváním horkého vzduchu, nebo pro chlazení jedinou složku nebo malou oblast (bodové chlazení ). Komponenty běžně individuálně Ochlazené zahrnuje CPU, grafický procesor ( GPU ) a northbridge. Stavíme i počítače, které mají vodní okruh určený právě jen pro lepší chladící výkon a lepší ticho, zatímco vzhled je nepodstatný. Mezi takové patří zpravidla počítače pro náročné výpočty na procesoru ve.


A udržovat jeden větrák v čistotě je rozhodně méně práce než či 4. A teď pár obrázků, jak to vlastně vše vypadá. Konečně jsem udělal i pořádek v kabelech, takže nyní je v case opravdu přehledno. A zbylo i místo pro rámeček.


V souvislosti s usnesením vlády funguje provozovna pouze pro expedici internetových objednávek. I přes to, že venku již teploty ani zdaleka nedosahují svých letních extrémů,uvnitř našich počítačů se všechny čipy vaří stále stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky