pondělí 21. prosince 2020

Výroba jogurtu v jogurtovači

Výroba domácího jogurtu není žádná věda a zvládne to uplně každý. A proč to vlastně dělat, když si můžete jogurt koupit už hotový v prodejně ? Výroba jogurtu v jogurtovači už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Není divu, že stále více lidí vyrábí domácí jogurt v jogurtovači.


Záleží-li vám na tom, co konzumujete (a tedy na svém zdraví), začněte si jogurt vyrábět sami.

Za druhé – opravdu si pochutnáte, jelikož víte, jak je vámi vyrobená potravina čerstvá. A za třetí – zpravidla velice výrazně ušetříte. Jako například na domácím jogurtu. Pojďte se podívat spolu se mnou, jak si výborný a hustý jogurt jednoduše vyrobit v domácím prostředí.


Ahoj všem šikovným hospodyňkám :-) nedávno jsem objevila, že se dá dělat domácí jogurt , za pomoci mléka a třeba jogurtu Hollandia…„vysockovala“ jsem od své mamky jogurtovač , ale bohužel na něm není ani název, a ani návo a vzhledek k tomu, že jogurty dělala mamka. Domácí jogurt bez jogurtovače krok po. Jogurtovač môže byť v prevedení na poháre, ktoré sú prevažne sklenené, alebo s jednou veľkou nádobou.


Jogurtovač může být v provedení na skleničky, které jsou převážně skleněné, nebo s jednou velkou nádobou.

Na přípravu domácích jogurtů v jogurtovači si kupuji čerstvé plnotučné mléko a selský jogurt (jako startovací kulturu). Toto množství přesně vystačí na naplnění sedmi skleniček. Kvůli vysoké teplotě na konci cyklu v jogurtovači jsem udělal změnu.


Skleničky uložím do krátce (minut) předehřátého jogurtovače, který po další půl hodině vytáhnu z přívodu a uložím do peřiny. Hrudky jsem v jogurtu nikdy neměl, je krásně hladký. Jak se dělá domácí jogurt bez jogurtovače. V návode sa uvádza, že mlieko treba najprv zahriať na stupňov.


Ty v svojom recepte žiadne zahrievanie nespomínaš. Zariaľ som robila jogurt 2krát, najprv len z mlieka, ktoré som zohriala a jogurtu , potom som pridala aj sušené mlieko, ale stále to nie je ono. Ide o hustý jogurt s konzistenciou mäkkého syra, ktorý je známy hlavne na blízkom východe alebo v Grécku.


Pre tých, ktorí by si to chceli doma skúsiť, som v tomto článku opísal postup výroby týchto produktov. Základom je kvalitné mlieko a jogurtové kultúry. Samozřejmostí je i praktická kontrolka informující o jeho aktuálním provozu. Celkem je možné připravit až skleniček, kdy každá má objem zhruba 1mililitrů. Unsubscribe from AV MEDIA pro ŠKOLY?


Domaci jogurt bez jogurtovace Tajemstvi pevneho jogurtu - Duration: 3:45. Jogurtovač pořídíte už za 5Kč (například v DATARTu), což není nijak dramatická cena, takže jeho pořízení vřele doporučuji.

Pokud s nákupem váháte, lze si výrobu jogurtu vyzkoušet i jinak - použijete přibližně litrový plastový kelímek nebo misku a vložíte na potřebnou dobu pod svítící bodovou žárovku 60W. Oceníte, že si v jogurtovači můžete zhotovit také vlastní probiotický zakysaný nápoj podle chuti. Chytré nápady na přípravu jogurtu , nápojů, pomazánek, pohárů i majonéz najdete v přiloženém návodu na použití.


Samotná výroba domáceho jogurtu prebieha takto: Najprv mlieko vylejeme do nerezového hrnca a zohrievame až dovtedy, kým nemá teplotu 80°C (mlieko začne peniť, ale ešte nevrie). Keď prekročí túto teplotu, odstavíme ho a necháme chladnúť, až do 40°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky