čtvrtek 15. února 2018

Bělení prádla sodou

Stejně spolehlivý při bělení prádla je kuchyňský ocet. V ideálním případě by měl být vinný, ale nemáte-li ho při ruce, nevadí. Svou pozitivní roli při bělení sehraje i kvasný (lihový) ocet. V případě potřeby lázně.


V tomto článku: Praní prádla jedlou sodou Čištění určitých míst jednou sodou Suché praní jedlou sodou Reference. Jedlá soda je přírodním deodorantem a čisticím prostředkem.

Přidání jedlé sody do praní je dobrý způsob jak jemně vyčistit oblečení od silného zápachu nebo skvrn. Použití jedlé sody může také. Soda bikarbona funguje taktéž jako bělidlo, ale nečekejte, že zcela vybělí zašedlé prádlo. Je vhodnější ji používat pro udržení již vyběleného prádla.


Jednoduše přidejte asi lžíci jedlé sody k pracímu prášku nebo nasypte rovnou do bubnu. Soda především změkčí vodu, která obvykle zešednutí prádla způsobuje. Bělení bavlněného prádla.


Nejstarší a nejosvědčenější způsob bělení bílé bavlny. Vyvařování pomáhá zbavovat prádlo šedé barvy, vybledlého vzhledu a žlutých skvrn.

Metoda je časově náročná a vyžaduje několik věcí, ale výsledek stojí za to. Budete potřebovat smaltovaný hrnec a dřevěnou vařečku na. Při bělení peroxidem stačí do kbelíku s horkou vodou přimíchat půl hrnku a nechat prádlo namáčet zhruba hodinu. Poté prádlo prosprchujte teplým proudem vody.


Minitip závěreTak jako v případě bílých tenisek platí, že bělení je vždy účinnější na slunci, ani u prádla tomu není jinak. Od spodního prádla až po svetr tak nastává tentýž probléjak opět dosáhnout krásné bílé barvy. Postup bělení prádla se určuje podle míry znečištění a typu materiíálu, který nechtěně změnil odstín. Základním krokem je předpírka, při které mírnější skvrny zmizí a ty větší alespoň. Bílé prádlo by se mělo prát minimálně na °C, pokud to výrobce neuvádí na visačce jinak.


Navíc, aby se skutečně dobře vypralo, nesmí být buben pračky přeplněný. Pokud pračku ládujete až do okamžiku, kdy už se do ní nevejde ani ponožka, pak je příčina vašeho zapraného prádla právě odhalena. Bílé záclony velice často postupem času ztrácí svoji barvu a to obzvlášť v zakouřeném prostředí. Pokud jsou i vaše záclony zašedlé, nemusíte zoufat, ukážeme vám několik tipů jak záclony vybělit.


A věřte tomu, že je to mnohem jednoduší než se může na první pohled zdát. Návod jak vybělit zašedlé záclony! Sodou můžete zbavit zápachu psí pelíšek (vysypat a vyluxovat), kočičí toaletu nebo prášek použít k vyčištění skel akvária. Je velmi účinným prostředkem na vyčištění grilu, plastového nábytku a bazénů, tehdy použijete sodu místo jiného čisticího prášku.


Stačí, když prádlo do směsi na hodinu namočíte a poté normálně vyperete.

Límce bývají vždycky problém. Zasypte proto bílý límec jedlou sodou a poté přejeďte límec citronem. Detoxikace jedlou sodou. Ve vodě pak ležíme minimálně hodinu. Mycí roztok s jedlou sodou.


Pokud nechceme odstraňovat intenzivní špínu, ale jen omývat mírně znečištěné větší plochy, dětské hračky, rámy oken a další, použijeme jedlou sodu do kbelíku s vodou (cca lžíce jedlé sody na litr vody). Bio praní prádla totiž není jen o tom přidat do praček přírodní prací prostředky místo chemických. Je to ucelený proces, systém který vám zaručí účinnost když budete používat ekologické prací prostředky. Pokud ho nedodržíte, můžete být zklamáni a zatratit eko praní jako takové, což by byla škoda.


Zřeďte jednu čajovou lžičku peroxidu ve litrech teplé vody. Nechte prádlo v tomto roztoku namáčet po dobu minut. Každých minut prádlo properte pro rovnoměrné bělení. Poté oblečení propláchněte v teplé vodě.


Všichni chceme mít zuby bílé jako padlý sníh, jak to ale udělat a nezruinovat domácí rozpočet? Receptů na domácí bělení zubů koluje spousta a díky moderní době není problém je najít i na internetu. Co mají společného praní prádla , bělení zubů a péče o pleť?


Nenápadný roztok má v domácí lékárničce skoro každý – ne všichni ale vědí, že je dobrý nejen na odřeniny. Přečtěte si, s čím vším vám doma kysličník pomůže. Rozetřete směs na zuby a nechte působit minut.


Pak si zuby vyčistěte a opláchněte vodou. Tuto metodu byste neměli praktikovat více než jednou týdně, protože nadměrné používání by mohlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky