úterý 6. února 2018

Chléb ze špaldové mouky

Jde vždy o nekynutý chléb bez droždí nebo kvásku, který se lehce a rychle připraví. Vybrala jsem si tento recept a vyzkoušela jsem ho. Tématické fráze: špaldový chléb chleba ze špaldové mouky spaldovy chleba chléb ze špaldové mouky spaldovy chleb recept žitný chléb recept recept na špaldový chleba recept na špaldový chléb žitný chléb recept na chleba špaldový chleba recept recept na chleba ze špaldové mouky zitny chleba žitno špaldový chleba z. Irský chléb má křupavou moučnou kůrku, je nadýchaný, měkký a vláčný i druhý den.


Tady je recept na to jak si doma udělat výborný celozrnný chléb ze špaldové mouky. Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě recepty, které budete milovat.

Tento kváskový bramborový chléb ze špaldové mouky má křupavou kůrku a nadýchanou vzdušnou měkkou střídku s početnými oky, vydrží více dní čerstvý jako v den pečení a je vláčný díky přidaným bramborám. Pro upečení tohoto chleba nejprve musíme připravit tzv. Vzniklou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout. Prochladlé pařené předtěsto pak zalijeme decilitrem.


Do mouky přisypte sůl (v bio pekárně se používá hrubá mořská) a pečlivě smíchejte s moukou. Pokud chcete chléb obohatit semínky či ořechy, přidejte je v této fázi a dobře promíchejte s moukou, aby se v těstě stejnoměrně rozptýlily. Troubu předehřejte na 2°C, horkovzdušnou na 2°C.


Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem.

Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start. Domácí chléb ze špaldové mouky se sodou recepty, které budete milovat.


Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Ze zkušenosti doporučuji neměnit obě hodnoty.


Je dobré jednu nechat stejnou, třeba 6g mouky a pak jen ladit množství vody. Kdyby chleba příliš vyběhl a pak se zase hodně propadl, těsto bylo řídké. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit.


Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé. Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Me zkusenosti s psenicno-zitnym chlebem. Muzete dat mouky pul na pul a misto drozdi si vyrobit vlastni kvasek z vody a zitne mouky.


Jinak, tento chleb je nutno pect v uzavrene forme (nejlepe domaci pekarne chleba), protoze rychleji vysycha. Ja nemam pekarnu, takze ho pecu ve. Celkové poměry (včetně mouky a vody v kvasu): 7 hladká špalda, 2 celozrnná špalda, 7 voda, 12.


Domácí bramborový chléb s kváskem a droždím s předtěstem.

Kváskový bramborový chléb ze špaldové mouky. Chcete se naučit péct klasické české housky, ale ze špaldové mouky ? Celozrnný chléb s dýňovými semínky. Pojďte se podívat na recept, který jsme pro vás společně s Maškrtnica.


Recepty na domácí chléb , ze kterých se vám budou sbíhat sliny Autor: Kitchenette. Bramborový kváskový chléb s ořechy Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky , v našem výběru najdete velkou porci inspirace!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky