pondělí 16. července 2018

Čištění kávovaru kyselina citronová

Proto můžete sáhnout i po tzv. Běžně dostupnou a rovněž levnou alternativu k octu představuje kyselina citronová. Odvápňovací roztok vytvořte smícháním lžíce tohoto prášku v litru vody.


Postup je stejný, ať už použijete roztok kyseliny citronové nebo octa. Nalejte roztok do konvice či zásobníku kávovaru a přiveďte téměř k varu.

Přinášíme vám několik tipů, jak můžete použít tuto levnou a ekologickou alternativu k chemickým čistícím prostředkům. Kyselina citronová bojuje účinně s vodním kamenem, ale zároveň zabraňuje růstu plísní. Ocet a kyselina citronová.


Důležité je vědět, že chemická reakce mezi kyselinou obsaženou v octu nebo citrónu a vodním kamenem chce čas nebo vyšší teplotu. V horké vodě proběhne výrazně rychleji a celý proces čištění rychlovarné konvice se tak může zkrátit na deset, dvacet minut. Nasypte jeden hrnek kyseliny citronové do nádobky na prášek a druhý hrnek do bubnu pračky, poté nastavte program praní na vyšší teplotu a zapněte pračku.


Je přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů.

Nicméně, pokud je pravda to, že za pokojové teploty kyselina citronová na hliník nijak nepůsobí, není nic jednoduššího než (používáte-li PID) nastavit nižší teplotu. Ovšem zase, to platí pro čistý hliník, přičemž součásti kávovarů budou pravděpodobně nějaké slitiny. Na složení je napsáno 1 kyselina citrónová Akorát že je to hezky zabalený a stojí to mnohonásobně víc. Takže od té doby odvápňuju všechno klasickou kyselinou citrónovou.


HCl, ) - je sice nejúčinnější, ale může poškodit povrch záchodové mísy. Jedním z nejčastějších kriminálních faktorů pro pračky je voda z vodovodu, protože může obsahovat váhy, rez a další chemické prvky, které zkrátí životnost. Xavax přípravek pro rychlé odvápnění 2ml.


Tento postup je dostačující při pravidelném čištění. Pokud máme v konvici již silný nános, tak po převaření ještě znovu nasypeme 1–lžíce kyseliny a necháme působit přes noc. Dáváme si pozor, aby se kyselina nedostala do očí, silně je dráždí. Skvěle vyčistí usazený vodní kámen z WC,.


Hlavní výběr máte za sebou a doma máte kávovar. Je jedno, zda se jedná o překapávací přístroj či kapslový systém, aby káva skutečně chutnala, je zapotřebí o kávovar náležitě pečovat. Odstraňovač vodního kamene – kyselina citronová.


Na čistění a údržbu myčky, pračky, varné konvice, kávovaru nebo toalety od vodního kamene. Oproti octu nezanechává žádný pach a je šetrnější k plastovým a gumovým částem spotřebičů.

Pravidelná údržba spotřebičů přispívá k jejich úspornějšímu provozu. Máme ve firmě automatický kávovar deLonghi už dva roky. Ta chemie na čištění mi přišla moc drahá a tak to od začátku čistíme jen kyselinou citronovou.


No uznejte že dát každý měsíc 180Kč za chemii a nebo dvě lžičky kyseliny citronové za pár korun je myslím rozdíl. Přidává se do nich z různých důvodů – pro zvýšení kyselosti a úpravu chuti, jako konzervant nebo antioxidant. Zpomaluje enzymové hnědnutí ovocných plodů (např. oloupaných jablek) a destrukci vitaminu C. Stačí kyselina citrónová, Odvápňovač Krups je totiž právě 1 kyselina citronová.


Rozpustím v teplé vodě a projedu přes kávovar tak 3x, potom 2x čistou vodou. Nejvíc ale pročisťujte jehlou trysku, ta se občas od kávy ( nebo spíše mléka)ucpe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky