úterý 10. července 2018

Co na spáleniny od trouby

Jako první krok doporučujeme použít Panthenol. Za závažné případy, kdy je nutné okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, se považují hluboká postižení zahrnující popáleniny od stupně IIb, popálení citlivějších lokalizací (obličej, krk, ruce, oblast genitálií) a i lehčí popáleniny malých dětí nebo osob s ohledem na přidružená onemocnění. Pamatujte na to, že každá popálenina je závažná a jej nevhodná léčba může skončit velmi špatně. Spálenina od trouby Od.


Co pomáhá na popáleniny. Ať už jde o popáleniny od slunce, ohně nebo horkých předmětů, mohou velmi potrápit a bolet.

Je proto dobré vědět, co na popáleniny zabere a jak postiženému ulevit. Poradíme vám, jak vyčistit troubu od mastnoty a připálených kousků jídla, aniž byste na ní „nechali ruce”. Hledáte způsob, jak vyčistit troubu snadno a bez chemie? Ja bych zajela na pohotovost.


Receptů na snadné vyčištění trouby je ale jako šafránu. Reklamy nabízejí zázračné přípravky, které si poradí s mastnotou, existují i tradiční lidové recepty. Všechny ale řeší jen čerstvá znečištění - kdo nechá mastnotu několikrát zapéct dalším provozem, nadře se při čištění tak i tak.


Do mikrovlnky dávám misku s vodou a octem nebo nakrájeným citronem tak na minut na střední stupeň a pak jen otřu hadříkem. Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S.

To, co platí u trouby , je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Případně krátce ochladit studenou vodou, ledem , pak dotekově osušit a zakrýt pěnou Pantenolu i okolí. V případě otevřené rány, do rány nic a okolí zakrýt pěnou Pantenolu. Houbičkou ji naneste na stěny i dno trouby a poté postříkejte octem. Vytvoří se pěna, která nečistoty uvolní.


Vše pak setřete, omyjte vodou a osušte dosucha. Dno můžete posypat kuchyňskou solí a zahřívat, dokud sůl nezhnědne. Poté nechte troubu vychladnout, sůl setřete a omyjte běžným způsobem. Sůl také absorbuje zápach spáleniny.


Sklo na dvířkách trouby. Vzhledem k tomu, že mnoho spálenin od slunečních paprsků se nevyznačuje jen zarudnutím, ale také otoky, může studená sprcha nebo koupel uklidnit pokožku a poskytnout úlevu od bolesti. Na spálenou kůži se však nehodí lázeň provoněná vonnými oleji a koupelovými pěnami.


Popáleniny a spáleniny vznikají v důsledku působení přímého nebo nepřímého tepla (suchého i mokrého). Podle intenzity a rozsahu rozlišujeme stupně popálení. Všechny stupně popálení, kromě prvního, vyžadují lékařské ošetření.


První stupeň se projevuje zčervenáním kůže a tvorbou puchýřů. Co ovšem když jsme preventivní opatření poněkud zanedbali a spáleninám se nám nepodařilo vyhnout? V prvé řadě je třeba rozlišit závažnost spáleniny.


Obvykle spálenina vzniká na okrajových částech těla, které jsme poměji natřít vhodným přípravkem.

Nejbolestivější bývají spáleniny uší, nosu, pánské kouty. Přiškvařený kousek látky se snažte od ­stranit co nejdříve „za tepla“ tupou stranou nožíku. Pak dejte na hadřík trochu zubní pasty a jemně čistěte. Rozehřátou žehličkou můžete také přejíždět přes hadřík, namoče­ný do octa. Podložte si jej přitom ručníkem, abyste nezašpinili žehlicí prk­no.


Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa. Po vyčištění troubu hodin nepoužívejte, nechte v ní pastu působit. Mastnota nebude mít šanci.


Na čistění trouby není třeba kupovat speciální přípravky - vystačíte si s tím, co máte doma. Po nem me spalenina (i treba od trouby ) hned prestala palit. Opaření parou - co na to? Ahojte holky, prosím, poraďte mi, jsem úplně pitomá a strčila jsem ruku do trouby do pekáče plného páry a po zápěstí se popálila, strašlivě to bolí, kromě chlazení, co poradíte? Med mí zklidňující účinky a může vám ulevit od bolesti.


Není nutné jíst ho více, než jednu lžíci. Vezměte si lžíci medu a snažte se ho udržet co nejdéle na jazyku. Nedávejte med malým dětem.


Obsahuje škodlivé spory, které mohou u dětí způsobit smrtelný botulismus.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky