pátek 20. července 2018

Stihlové udidlo

Většinu místa zabírá jazyk. Když dáme koni udidlo do huby, jazyk se musí stáhnout. Kdybychom do malé huby dali silné udidlo , mohlo by se klidně stát, že kůň nebude schopen dovřít hubu.


Takže ostrost udidla do.

Tak vzniknou dvě samostatně se pohybující části spojené kloubem. Běžné stihlové udidlo je lomené. Díky tomu může jezdec pohnout jednou stranou udidla, zatímco druhá je v klidu. Když se pohne polovina udidla na vnitřní straně koně, přiměje ho. Stihlové udidlo dvakrát lomené Roller Fager Julia.


Ručně vyráběné stihlové udidlo , dvakrát lomené, anatomicky tvarované, nejoblíbenější udidlo od Fageru.

Používané, ale v dobrém stavu. Tento nástroj slouží k ovládání koně. Udidel existuje mnoho typů – liší se použitým materiálem (nejčastěji kov, guma, plast, ale také provaz, kůže), lomením, tvarem, tloušťkou a šířkou – tyto faktory společně určují způsob působení na koňskou hubu. Udidlo je součástí uzdečky a uzdy. Stabilní udidlo , které v hubě sedí na jednom místě, je méně příjemné než to, které si kůň může snáze posouvat.


Potřeby pro koně a jezdce, chovatele dobytka, farmáře i drobné chovatele. Ti si totiž mohou duté udidlo posouvat až k zubům, což jim nemusí být příjemné. Jednou lomené stihlové udidlo , vyrobeno z tzv.


Udidla obsahující Sweet Iron” (což je speciální ocel) záměrně velmi rychle rezaví, což je žádoucí pro dobré slinění a kůň takovéto udidlo lépe přijímá, rez mu chutná. Ke klasickým se řadí stihlové udidlo , oliva nebo déčko, speciální potřeby pokryje například udidlo roubíkové či fuga, pákovým efektem pak působí pelham, pessoa, thiedelman či sněhulák. Pro drezurní jezdce nabízíme také plná páková udidla.


Průměr kroužků 7cm, šířka udítka 8cm. Najdete u nás také doplňky k udidlům. Klasické stíhlo z kvalitního kovu.


V naší nabídce naleznete mnoho druhů udidel, proto vybírejte podle vašich jezdeckých schopností a povahy koně.

Různé doplňky pro koně obohacují řemínky a spojky. Detailní popis produktu Tato udidla podporují koně k přežvýknutí a slinění. Prodám cca 4x použité udidlo FAGER, velikost 1cm. Ve westernovém ježdění se udidla rozdělují na dva základní typy - jednoduché stihlové udidlo (snaffle bit) a pákové udidlo (curb bit).


Oba typy udidel je možno na trhu sehnat ve velkém množství tvarů, materiálů, šířek i velikostí. Nabídka se neustále modernizuje, proto se bude následující popis udidel týkat. Velikost: 15cm a 15cm. Ideální pro obsedávání nebo práci na lonži!


Rovné stihlové udidlo pro přímý kontakt s hubou koně, gumový materiál pro jemnější působení. Je důležité, aby udítko bylo nelomené, protože jinak by to prostě nebyla páka. Toto pákové udidlo působí na úplně jiném principu než stihlové udidlo , protože pracuje jako jeden celek - nelze ho používat jednostranně.


Pelham má na koncích udítka kroužky, podobně jako stihlové udidlo. Je to proto, že se předpokládá, že ho budou jezdci používat jako stihlo, připnou otěže do těchto kroužků a tyto otěže budou primární. Dvakrát lomené udidlo stihlo s udítkem ze sladkého železa a s měděnou peckou uprostřed. Je trochu okousané ale nic hrozného.


Kč Odesíláme do hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky