čtvrtek 12. července 2018

Čištění myčky kyselinou citronovou

Další varianta čištění myčky je využití kyseliny citrónové. Zapněte myčku na prázdno, pak ji vypněte. Do spodku myčky nasypte cca 1gramů kyseliny, zavřete a spusťte běžný mycí program.


Opakujte mycí program dokud se nezbavíte veškeré špíny. Jednu polévkovou lžíci kyseliny citronové rozmíchejte v teplé vodě, vlijte do zásobníku a nechte přejít varným cyklem naprázdno.

Druhý cyklus udělejte jen s čistou vodou, aby se vám zbytky kyseliny. K čištění pračky potřebujete tři nebo čtyři sáčky s kyselinou citronovou. Nastane přirozená otázka: proč zaplatíte, pokud umýváte myčku s kyselinou citronovou. Zejména proto, že tato domácí chemie stojí za penny. Podívejme se, jak to udělat, a zda je vůbec možné.


Některé ženy v domácnosti se ptají: je možné používat kyselinu citronovou při ručním mytí myčky nádobí? Houbu si namočte v roztoku sody smíchaným s kyselinou citronovou a jemně s ním vytřete buben. Stejně opatrně vytřete i okolí dvířek a samotná dvířka, na které.

Přeji všem dobré ráno, nedávno tu probíhala debata o čištění pračky či myčky nádobí kyselinou citronovou. Nevíte někdo, jaké množství, resp. Na neškodlivé čištění myčky použijeme tedy ocet, kyselinu citronovou nebo sodu. Octu použijeme alespoň půl litru, sody cca g, kyseliny citronové klidně i 1g.


Vložíme nebo vlijeme je přímo do myčky. Můžeme i kombinovat jedlou sodu a ocet nebo jedlou sodu a kyselinu citronovou. Ake mate skusenosti s cistenim hlinika pomocou k. Jinak na lehke odrezovani pouzivam ( opet sprosty ) ocet, do ktereho pridam par sacku kyseliny citronove , necham nalozene 1-dny. Takže jsem se rozhodla raději pro tu kyselinu citronovou.


Akorát nikde nikdo nenapíše kolik jí tam dát. Kyselina citronová vyčistí v pračce vodní kámen a zápach. Nasypte jeden hrnek kyseliny citronové do nádobky na prášek a druhý hrnek do bubnu pračky, poté nastavte program praní na nejvyšší teplotu a zapněte pračku. Pračka se vám krásně vyčistí.


Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Lze pomocí ní odstranit například skvrny z nerezové oceli, vyčistit okna, toaletu nebo skvrny z podlahy či kuchyňské linky.

Doporučuje se péče s jemnými látkami. Občané by měli vědět, že ne všechny pokrmy mohou být zaslány do myčky nádobí. Dokonce i mírná odchylka od tohoto pravidla povede k rozpadu. Ucpaný filtr a odtok myčky jsou nejčastější příčinou nepříjemného zápachu. Jak čistit vnitřek myčky.


Navíc obyčejná pecka z citronu, nebo malá kostička uvíznutá v odtokovém otvoru umí způsobit. Na čištění od vodního kamene použijte velký hrníček octu anebo citronové šťávy, kterou vlijete do prostor, kam běžně dáváte prací prostředek. Zaprvé, budete muset zajít koupit kyselinu. Pokud vyzkoušíte ocet, nalejte panáka (ml) do nádržky na mycí tabletu, následně tři šálky na dno myčky. Přečtěte si více o tom, jak čistit.


Obecně bych doporučil účinnou a osvědčenou kyselinu citrónovou. Naplňte konvici z ¼ octem anebo kyselinou citronovou a nechte působit hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky