pátek 13. července 2018

Grilování masa v mikrovlnce

Grilování v mikrovlnce je podle mě s prominutím svistvo. On už v podstatě princip mikrovlnné technologie rozporuje proncip grilování. Grilovat znamená vystavit potravinu přímému tepelnému záření, bez kontaktu s tepelným zdrojem. Mikrovlnka jako taková tepelné záření prostě nemá.


Stejne tak pouzivam horkovzdusnou troubu v mikrovlnce , pecu v ni veskere kolace, zakusky, masa atd ( bo jinou nemam) a jsem s ni taky moc spokojena.

Chce to trochu cviku, okouknout jak to pece, protoze 200st. Vaření a mikrovlnka - článek na Vaření. Zavařování masa v mikrovlnné troubě recepty, které budete milovat.


O grilování si bůhvíproč každý – zejména každý muž – myslí, že ho hravě zvládne. Tak jednoduché to ale není. Věděli jste napříkla že maso se nesmí předem solit, ale naopak se musí předem marinovat? Nebo že rozmrazovat se musí zásadně při pokojové teplotě, a ne v mikrovlnce ?

Tématické fráze: kuře pečené v mikrovlnce kuře v mikrovlnce grilování v mikrovlnce kureci stehna v mikrovlnce kureci stehna v mikrovlnce kuřecí maso v mikrovlnce kuřecí v mikrovlnce kuřecí stehna z mikrovlnky grilovane kure v mikrovlnce uzená kuřecí stehna v mikrovlnce kuřecí stehna pečená v mikrovlnce grilování kuřete. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make crusty artisan bread. Další recepty najdete v knize Z farmy až na talíř aneb Jak se vaří v česko-bavorském příhraničí (c) Úhlava, o. Luciferovo pekelné grilovací pravidlo: Na každý půlcentimetr tloušťky masa počítejte minuty grilování z každé strany. Máteli velké kusy masa , částečně je předvařte v mikrovlnce nebo předpečte v troubě (min. na 2°C).


Dáteli pak maso na gril, bude hotové rychleji než obvykle. Maso můžete předpřipravit v mikrovlnce bezprostředně před položením na gril, abyste se zbavili části šťávy, která by mohla odkapávat na uhlíky. Grilujte maso při správné teplotě °C uvnitř masa (nejlépe použitím vpichového teploměru) po dobu nejméně minut. Ohřívání masa na otevřeném ohni je nejstarším známým způsobem přípravy jídla.


Já zrovna dobrý rádce nejsem, zkoušela jsem grilovat v mikrovlnce , v klasické troubě, která měla funkci na grilování a stejně to nebylo ono. Jsem zastáncem grilů a pokud nemáte zahradu, klidně si pořiďte elektrický. Během grilování musí být dvířka trouby na štěrbinu pootevřená. Asi minuty před koncem grilování položíme na každý kousek masa plátky slaniny. Konec grilování musíme hlídat, aby byla slanina křupavá, ale ne spálená.


Na grilování se hodí prorostlé kousky minutkového masa , které pak při grilování nejsou suché, ale naopak krásně šťavnaté. Důležité je vyndat maso z lednice dvě až tři hodiny před grilováním, aby na roštu nedostalo teplotní šok.

Proto se jídla v mikrovlnce otáčejí a bývá dobré zahřívat potravinu pomaleji nebo chvíli počkat, aby se teplo postupně rozšířilo všemi směry. To je důležité třeba u kuřecího masa , které může obsahovat různé mikroorganismy včetně zdraví škodlivých (salmonela, listerie, clostridie apod.). Marinování znamená nakládání surovin, v případě grilování jde nejčastěji o maso, které necháte v kořeněném láku, oleji či omáčce. Možnosti toho, co si ugrilovat, jsou široké a tak si přijde na chuť každý. David Šašek z pražské restaurace.


Grilovat můžete nejen tradiční steaky, burgery a uzeniny, ale také ryby, sýry, zeleninu či ovoce. Pokud vám mají masové konzervy vydržet několik dní nebo dokonce týdnů, je třeba provést zavařování masa dvakrát- sklenici s masem sterilujete po dobu minut, poté necháte hodin odstát a zavaříte dalších minut. Rozhodnete-li se ugrilovat kuře, nevkládejte je do mikrovlnné trouby celé.


Maso by se rovnoměrně neugrilovalo. Proto kuře předem rozkrájejte na menší kousky. Do mikrovlnky je vložte kůží nahoru. V případě párků a klobásek je vhodné naříznutí.


Pomůžeme vám zorientovat se v druzích vepřového a hovězího masa , abyste si na grilování vybrali to nejvhodnější. Libové maso je skvělé na minutky, na grilovačku si vyberte radši trochu prorostlé. Potraviny se pokládají na alobal položený na roštu. Teplota masa může během rozmrazování v mikrovlnce dosáhnout optimálních hodnot pro růst těchto bakterií.


To znamená, že maso rozmrazované v mikrovlnce musíme jednak hned začít tepelně upravovat a jednak ho zpracovat důkladně, tedy dost vysokou teplotou a dost dlouho. Pro grilování je obecně vhodnější tučnější maso, které obsahuje tukovou vlákninu, a maso je tak křehčí. Tuk zároveň slouží jako přírodní aroma a dodává masu správnou vůni a chuť. Ale ne taková ta, kterou najdete vakuovanou v regále supermarketu, ale pořádný kus masa od řezníka.


Pokud pořádáte zahradní party , rodinnou oslavu , firemní večírek nebo prostě jen milujete grilování , může být právě vepřová kýta perfektním pohoštěním pro vaše hosty. Ve skutečnosti je grilování rychlá záležitost, kdy se maso opéká nad uhlíky a na grilování se spíše hodí menší kusy masa – plátky, špízy, steaky, ryby nebo ovoce. Oproti tomu barbecue je velmi dlouhá a pomalá úprava masa , která se neprovádí v tak vysoké teplotě, protože zdroj tepla je v typickém grilu umístěn stranou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky