Jaký vybrat kvalitní řepkový olej ? Regály obchodů jsou doslova zaplaveny plastovými lahvemi řepkového oleje a pokud budete chtít, pořídíte jej opravdu za pár korun. V tomto případě se jedná především o rafinovaný olej určený zejména na smažení, ale lze ho použít i ve studené kuchyni. Vzhledem k tomu, že prošel. Tento názor souvisí s vysokým obsahem dieteticky nevhodné kyseliny.
Nadpoloviční většina vzorků překročila hladinu 10krát a rekordmanem byl řepkový olej s podílem této prokazatelně rakovinotvorné látky!
Jako vždy necháváme rozhodnutí, zda zůstane řepkový olej součástí vaší kuchyně či ne, jen a jen na vás. Alternativy znáte, píšeme o nich pravidelně. Uveďme fakta na pravou míru! Z výše uvedeného vám možná vyplývá, že řepkový olej je pro výživu člověka naprosto nevhodný.
Ve skutečnosti není ovšem až takový problém ve způsobu zpracování a škodlivých látkách, jež během tohoto procesu vznikají, jako spíš v množství řepkového oleje, které vědomky i nevědomky zkonzumujeme. To evokuje v lidech domněnku, že olivový olej je nejkvalitnější, a kdo na to má, kupuje si olej olivový. Kromě toho ale, že za olivový olej utratí mnohem více peněz než za olej řepkový , si takový konzument nijak moc nepomůže. Dokonce je tomu spíše naopak.
Fritostar Coronet je fritovací olej nové generace, jehož základem je kvalitní rafinovaný řepkový olej smíchaný se složkami HORO a HOSO.
Tyto složky z řepkového a slunečnicového oleje ze speciálních odrůd rostlin se vyznačují vysokým obsahem kyseliny olejové. Složky HORO a HOSO tak nahrazují příměsi palmového tuku a. Kvalitní německý řepkový olej , panenský za studena lisovaný. Získal několik ocenění. Kvalitní čistý řepkový olej (1) vyrobený jemným mechanickým lisováním za studena. Olej z řepky může být lisovaný za studena i rafinovaný – ten je vhodný k širšímu použití v kuchyni.
Sezamový olej se pro výživu lidí používá lisovaný za studena, a to buď k přímé konzumaci, nebo do cukrářských výrobků. Omega-mastné kyseliny jsou důležité pro zdraví našeho srdce a krevního oběhu a díky tomu je zdravější než slunečnicový a dokonce i než olivový olej. Pro porovnání - řepkový olej obsahuje asi omega-mastných kyselin, zatímco olivový jen. Nejnověj ší Nejpopulárnější. Recepty Celozrnné loupáky.
MÁSLOVÁ MANKA je za studena lisován řepkový olej a šetrně pouze fyzikálně bez chemických přísad rafinován, tím si zachovává cenné přírodní vitamíny. Za studena lisovaný řepkový olej. Dle nejnovějších poznatků a studií je za studena lisovaný řepkový olej výborným zdrojem omega-mastných kyselin.
Díky vyváženému poměru Omega-a Omega-mastných kyselin přispívá konzumace řepkového oleje ke snižování a udržování hladiny cholesterolu v krvi. Prodáváme kvalitní český řepkový olej vhodný ke smažení a fritování. Aktuální ceny vám rádi sdělíme na telefonu, či mailu. Má nejnižší obsah nasycených mastných kyselin a oproti tomu vysoký podíl mononenasycených mastných kyselin, což z něj činí jednoznačně nejvhodnější olej na tepelnou úpravu.
Navíc má nejvyšší obsah omega mastných kyselin v porovnání s běžnými tuky.
Makový olej budu muset zkusit, navnadila jsi mě tou chutí v kaši:o) Na vaření používám řepkový olej (dříve slunečnicový, ale ten nemá úplně OK složení co do poměru omega kyselin), zkoušela jsem i od Manky s máslovou příchutí, ale ten už víc ne. Do sladkého pečení to šlo, ale ve slaném jídle dělal divný. Používá se při výrobě mnoha potravin (majonéz, tatarských omáček a rostlinných tuků), ale dá se na něm i dobře smažit.
Dává se i do salátů či nálevů. Olivový olej obsahuje mnoho nejrůznějších látek prospěšných našemu zdraví. Určitě vás nepřekvapí, že čím je olej kvalitnější, tím více žádoucích látek obsahuje.
A zapomínat nesmíme ani na jeho skvělou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.