čtvrtek 7. března 2019

Finský nůž puukko

Hledáte nůž s pevnou čepelí? Od finský nožů Puukko po skotské nože, od EDC nožů po lovecké a taktické nože, jednoduše si vyberte kategorii a najdete, co potřebujete. Nože můžete také nakupovat podle svých oblíbených výrobců nožů, jako jsou Böker, Fox Cutlery, Cold Steel, Fällkniven a mnoho dalších.


Ačkoliv by se mohlo zdát, že je finský nůž výsadou pánů, může se jeho majitelkou či sběratelkou stát i dáma. Nože jsou také více dekorované a uzpůsobené spíše pro práci s jídlem, než ořezávaní dřeva. Ahoj kamarádi a fandové, smím - li říct. Dnes taková příjemná a krásná raritka, radost a tak.


Being handmade, there are no exactly the same puukko knives. Ahti vaara finnish puukko knife has a black spine razor sharp carbon steel blade which comes from Laurin Metalli. Curly birch handle is treated with linseed oil and finished with polished brass bolster. Finský nůž zvaný Puukko.


V této kategorii našeho obchodu najdete velmi kvalitní finské nože. Jsou vyrobené ze špičkových ušlechtilých ocelí a přírodních dřev (dub, jasan, skandinávská borovice). V Čechách je nazýváme „finské nože“. Jejich správné pojmenování je však Puukko.


Filetovací nůž s titanovým povlakem je vhodný jak pro venkovní použití, tak i pro použití v kuchyni. Dodáváno včetně pouzdra. Nože, zavírací nože, severské nože, finské nože Puukko a nože EDC nakupujte v obchodě Lamnia. Největší výběr, dodání zdarma a rychlá expedice.


Nabízíme kvalitní finské nože renomovaných značek jako Ahti, Erapuuu, Marttini nebo Wood Jewel. Vyberte si finský nůž přímo u nás! Jednoduchý funkční design s březovou rukojetí nechává vyniknout struktuře dřeva. Každý nůž se vyrábí ručně pouze z finských materiálů.


Ručně vyrobená březová rukojeť. This feature is not available right now. Please try again later.


Puukko nebo také finský nůž je věrným souputníkem Laponců a jiných seveřanů už dvě století. Tyto nože jsou ale velice oblíbené i jinde ve světě. Typický tvar, pečlivá řemeslná výroba, to jsou hlavní poznávací znaky. Na finských nožích je toho ale zajímavého víc. Vážení zákazníci, vzhledem k opatřením ohledně nákazy COVID-vyžadují dopravci GLS a Zásilkovna při odběru zboží na dobírku POUZE BEZKONTAKTNÍ PLATBU, tedy platbu kartou.


Kdo si myslí, že finský nůž svojí koncepcí nevyhovuje představě outdoorového survival nože na přežití, hluboce se mýlí (o čemž svědčí po staletí přežívající Laponci). Musíme si uvědomit, že dřeviny na dálném severu dosahují maximální velikosti 3-m, čím severněji, tím nižší a rozvolněnější tajga. Z pozůstalosti po starém trampovi prodávám finský nůž Puukko.


V nožích tohoto typu se nevyznám, ale řekl bych, že je opravdu hodně starý. Není jako moderní finské nože od současných výrobců, které se dají běžně koupit. Dost možná si právě tento zaválčil v zimní válce. Výsledkem takovéto výroby je nůž , který se dobře udržuje a slouží svému majiteli celý život.


Pro lidi ze severských oblastí byl nůž vždy důležitým prostředkem pro přežití v nehostinných podmínkách. Nikdo neodešel bez nože z domova a mnohdy nůž zachránil svému majiteli život, když byl použit jako bodec pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky