úterý 14. července 2015

Jak vybělit zašedlé prádlo

Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak s použitím přírodních různých roztoků bílou barvu zase oživit. Pokud se uchýlíte raději k chemickým přípravkům, mějte na paměti, že jsou většinou vyrobeny na chlorové bázi, a proto je v žádném případě nesmíte sušit na sluníčku. Víme, co je příčinou zašednutí a jak vašim oblíbeným bílým kouskům navrátit zářivou bělost. Pomůže vám prádlo vybělit.


Nasypte do vody několik lžic soli a zamíchejte ji. Zašedlé prádlo do ní namočte a hodinu ho tam nechte ležet.

Pokud to nezabere tak, jak jste si přestavovali, druhý den zkuste oděv ještě vymáchat v citronové šťávě. Ta by měla oblečení ještě více rozzářit. Takto vybělené prádlo není bohužel dobré sušit na sluníčku, jinak by bohužel opět zežloutlo.


Na zažloutlé a zašedlé prádlo je účinný i obyčejný kuchyňský ocet. Než vhodíte prádlo do pračky, namočte jej do vody s pár lžícemi octa. Po hodině až dvou prádlo vyperte tak, jak jste zvyklí.


Ručíme vám za to, že bude zářivě bílá, jako kdybyste si ji právě přinesly z obchodu. Tento trik funguje nejen na podprsenky, ale vybělit si takto můžete i zašedlé košile, halenky nebo trička.

Pokud jsou v tkanině inkrustace,nepomůže Vám nic dokud se alespoň částečně inkrust. Jak vybělit zašedlé prádlo ? Každé prádlo chce svoje, to neošidíte. I praní má totiž záludnosti, přestože v podstatě stačí jen naládovat pračku, nasypat prášek a zapnout vybraný program.


Radujte se ze zářivě bílého prádla dlouhá léta. Po čase se může stát, že prádlo ztratí na své bělosti, tu ale můžete snadno navrátit. Než dáte bílé prádlo do pračky, abyste jej vyprali, tak zašedlé kousky vybělte pomocí citronové lázně. Bílé prádlo namočte do roztoku vody a citronové šťávy, který předem zahřejete na bod varu. Prádlo nechte namočené asi hodinu a pak jej vyperte klasicky v pračce.


Také do pravidelného pracího cyklu můžete. Zkuste zašedlé prádlo vybělit bez chemie. Citronem vybělíte nejen nehtová lůžka při manikůře.


Skvěle funguje i jako přírodní bělidlo na prádlo. Do horké vody s koncentrovanou citronovou šťávou prádlo namočte na několik hodin a nechejte ho pořádně odmočit. Poté ho přeperte v ruce.


Pokud se snažíte bílé prádlo vybělit pomocí nadměrného užití pracího prášku, tak pozor! Příliš mnoho pracího prášku může způsobit, že zůstane ve tkanině a to dokonce i po praní a řádném máchaní.

To pak způsobí to, že je prádlo drsné, nepříjemné na dotek. Pozor také na běliče prádla na chlórové. Pokud chcete vybělit prádlo rovnou v pračce, pak na jedno praní přidejte asi 1ml citronové šťávy. Než v supermarketu sáhnete po klasickém octu, zpozorněte.


Chtěla bych ho nějakým způsobem vybělit. Když pak dá člověk v létě peřiny vyvětrat ven, aby to nebyl nepěkný pohled. Jak to prádlo vybělit šetrným způsobem, nevíte, prosím, někdo.


Bílé záclony velice často postupem času ztrácí svoji barvu a to obzvlášť v zakouřeném prostředí. Zažloutlé či zašedlé prádlo , které bývalo bílé, nehezké skvrny od potu v podpaží bílých triček a košil. Pokud jsou i vaše záclony zašedlé , nemusíte zoufat, ukážeme vám několik tipů jak záclony vybělit. A věřte tomu, že je to mnohem jednoduší než se může na první pohled zdát.


Návod jak vybělit zašedlé záclony!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky