úterý 14. ledna 2020

Špaldový chléb bez droždí

Na internetu je více chlebů označených jako irský chléb. Jde vždy o nekynutý chléb bez droždí nebo kvásku, který se lehce a rychle připraví. Vybrala jsem si tento recept a vyzkoušela jsem ho. Irský chléb jsem připravila ze špaldové mouky a jogurtu, místo kvásku se přidává soda bicarbona.


Vyberte si ze stovek receptů na špaldový chleba bez droždí , které se vám budou snadno a rychle vařit.

Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření špaldový chleba bez droždí. Začínáme tímto receptem na úplně jednoduchý špaldový irský chléb. Jednou z otázek, které jsem dostala byla i zda je možné péct chleba bez droždí či kvásku. Kvásek je náročný na čas (ale určitě stojí za to si jej připravit a doma mít, jak na to zjistíte tady) a s droždím je teď trochu problém. Z teplé (ne vařící) vody, sušeného droždí a cukru udělejte kvásek.


Smíchejte tyto suroviny a nechte minut stát. Rychlý nekynutý špaldový chléb.

Vše, co budete na špaldový chléb potřebovat, je pár základních ingrediencí, jedna vařečka, mísa a pečící plech vyložený papírem na pečení. Pokud se vám osvědčí, klidně zdvojnásobte suroviny a přebytečný chléb si. Chléb bez droždí postup přípravy receptu: Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Domácí špaldový chleba recepty, které budete milovat.


Chléb víceméně kupuji, sice kváskový, ale bohužel částečně z pšeničné mouky. Celozrnný chléb bez hnětení 4. Nedávno jsem dostala recept na chléb bez hnětení - super recept, úžasný. Zkusila jsem ho zjednodušit pomocí domácí pekárny, je úplně stejně. Potřebovali jsme ho rychle a recept na tento. Na fotce je chléb ze 100g celozrnné žitné mouky a 125g celozrnné špaldové mouky s navíc.


Ingredience ( bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zvládnout se to dá ale i bez ní. Připravují se z různých typů mouky.


Recepty na domácí chléb se výrazně liší. Nejčastěji žitné, špaldové, často také celozrnné mouky.

Chléb se také chystá z kvásku nebo pomocí droždí. Zatím nejlepší, který jsem bez droždí dělala. Tento chléb je skvělý i bez droždí. Zkoušela jsem mnoho receptů a dost je upravovala, přesto jich mnoho nebylo k jídlu. Udělat chléb s droždím je snadné, ale bez něj je to docela oříšek.


Těsto je z celozrnné mouky, jogurtu, ovesných vloček a dalších surovin. Už asi tři týdny se mořím s jiným chlebem, ale nějak jsem ustrnula, tak raději na chvíli velím posun jinam, totiž k obyčejnému, nekašovému pšeničnému chlebu. Rozmícháme teplou vodu, droždí a cukr.


Chvíli počkáme, než se vytvoří bublinky. Poté pomalu přisypáváme mouku (přes síto bude nadýchanější), přidáme pak sůl a olej. Těsto dobře promícháme a necháme utěrkou přikryté v míse na teplém místě a vykynout cca minut.


FIVE signs your Bread Dough is Fully Kneade Before and After - Bake with Jack - Duration: 8:44. Musím říct, že tenhle chlebík je opravdu můj nejoblíbenější. Je bezlepkový, veganský a navíc i bez droždí.


Chuťově je tento jednoduchý chléb výborný, můžete se těšit na voňavý bochníček, křupavou kůrku a jemnou, nadýchanou střídku. Pro vytvoření tohoto pekařského díla budete potřebovat: 3ml vody (nechte ji odstát) 3g obyčejné hladké mouky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky