pondělí 27. ledna 2020

Rýže v parním hrnci

Do misky na rýži dáme propláchnutou rýží ve studené vodě, zalijeme 6ml vody, přidáme. Rýže v parní, hrnci recepty, které budete milovat. Rýže vařená v parním hrnci recepty, které budete milovat. Jak dlouho vařit rýži v parním hrnci recepty, které budete milovat. Kari rýže v parním hrnci recepty, které budete milovat.


Ahoj, já vařím rýží v parním hrnci vždycky ve vodě, je to napsané v návodu ( v receptech). Navíc nevím, nevím, jestli by ti změla jen párou. Postup je následující - do zásobníku parního hrnce dám vodu. Pak si převařím vodu na rýži, kterou dám do nádoby na vaření rýže. Propláchnu rýži, osolím vodu a přidám.


Jak si připravit jednoduchý 6gramový knedlík v parním hrnci. Smíchat v těsto,udělat koule asi jako pinpong. Podává se jako klasický knedlík k omáčkám a podobně. Zapneme hrnec a paříme cca minut.


V páře lze připravit zdravé a chutné jídlo. Chcete jíst zdravě, ale zároveň chutně? Tato kombinace je možná právě při vaření v páře. Kupříkladu jeden nástavec použijete na maso, druhý na brambory a třetí na zeleninu. Těstoviny mi přijdou jako blbost vařit v parním hrnci , ale rýže je z něj super!


Rýži nejdříve pořádně propereš - já to propírám aspoň šestkrát v odměrce a peru rukou, pak vodu sleju naleju novou a znovu a znovu… Chce to také nějakou kvalitnější rýži. My máme rádi kulatozrnou a na něco také arborio. V parním hrnci dělám také ostatní jídla, pro něž se vaření v páře doporučuje – třeba vařené pudingy podle tradičních receptur, rýžový či jáhlový nákyp (ale rýže či jáhly musejí být předvařené). Přidat, samotnou párou by rýže nezměkla.


Rýže v parním hrnci

Rýži pořádně propláchněte a nasypejte do speciální misky, která by měla být součástí vašeho parního hrnce. Přidejte vodu v poměru 2:(dva díly vody, jeden díl rýže ). Osolte, případně ochuťte bylinkami. I takto se dá kuře v parním hrnci připravit. Kuře je křupavé a díky hlavní přípravě v parním hrnci velmi šťavnaté. Podáváme teplé s přílohami, nebo jen s pečivem a kyselou okurkou.


V nádobě umístěné v hrnci s vařící vodou uvaříte pohodlně a bez rizika připálení 5g rýže. Ještě před uvařením suchou rýží v uzavřené nádobě propláchnete, k proplachování rýže nepotřebujete síto nebo jinou nádobu. Vyrobeno z prvotřídní nerezavějící oceli, vhodné do myčky nádobí. Pokud jej nemáš tak nevím možná by stačila nějaká plastová miska která bývá do mikrovlnek.


A jinak na hrnek rýže hrnek vody. Požívání rýže nemá žádné vedlejší účinky (nadýmání a podobně). Ryže je v parním hrnci výborná. I když má 1g suché rýže kolem 3kcal, vařením skoro dvojnásobně nabývá, což zajímá ty, kteří si hlídají energetický příjem.


Rýže neobsahuje lepek, který vadí čím dál většímu množství lidí. Slizovité látky obsažené v rýži. SUROVINY: Libovolná zelenina (já jsem použila košťál z brokolice), brambory, mrkev, květak, jemné ovesné vločky (Emco), jarní cibulku, česnek, čerstvou majoránku, sůl. Videoukázka přípravy lososa s brambory a zeleninou v páře.


Já uvažuju o parním hrnci , co má odkaz Mysulka, ale nemůžu se pořád rozhodnout, jestli není lepší klasický. V tom od Mysulky jdou dělat i omáčky, na druhou stranu mi přijde dost malý, zvlášť když se chceme rozrůst na člennou rodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky