středa 26. dubna 2017

Akrylátový tmel použití

AKROTMEL SŠTUK je akrylátový tmel s obsahem hrubozrnných plniv, která po zaschnutí vytvářejí povrchovou štukovou strukturu. Silikonový a akrylátový tmel je všestranným pomocníkem A každý ví, že základem úspěchu jsou šikovné ruce a hlavně správný materiál. To je i případ tmele, s jehož pomocí lze spárovat, lepit či těsnit.


Po vytvrzení je přetíratelný běžnými barvami. Akrylové tmely - pro spárování sádrokartonů, spár ve zdivu, omítkách,. Polyuretánový tmel zasa použijeme na kov, drevo, plast, silikáty, ale vyhneme sa sklu a keramike.

Akrylátový tmel je vhodný na drevo, plast, silikáty, ale nie je vhodný na kovy, sklo a keramiku. Omítkový tmel je vysoce kvalitní, snadno zpracovatelný tmel vytvářející povrchovou omítkovou strukturu na drobné opravy omítek, štukových stěn a stropů, přetíratelný běžnými interiérovými a fasádními barvami. Tmelená plochy musí být zbaveny mastnoty a prachu.


SOUDAL Profil akrylátový tmel je určený pro tmelení a těsnění spár a trhlin v omítkách, koutové spoje stěn a stropů, spáry kolem rámů oken a dveří, schodů, podlahových a jiných dekorativních lišt apod. K vysprávkám nerovností,tmelení drobných nedilatujících prasklin na fasádách, k vysprávkám rohů omítek, retušování oprav zrnitých povrchů. Použití se doporučuje k vyplnění spár mezi rámy a izolačními deskami při zateplování budov. Může být aplikován v interiéru i exteriéru, ale pouze na místech nepodléhajících pnutí, s minimálními nároky na roztažnost.


Zaschlý tmel je možno přetírat barvami, přelepit nebo přestěrkovat. Akrylátový jemný pastovitý tmel k opravám zdiva, omítek, sádrokartónu, dřeva a dřevotřísek v interiéru i exteriéru.

Přetíratelný speciální tmel na bázi akrylátu vytvářející povrch se zrnitou strukturou. Vhodný pro vnitřní i venkovní použití. Vytvrzuje odpařením vody, vytváří trvale pevný, plasticko-elastický spoj. Ideální je použít akrylátový tmel na velmi malé trhliny a vyhladit ho do ztracena, aby na povrchu zanechal co nejtenčí vrstvu. Při nanášení ve větším množství či vrstvách má tendenci po vyschnutí zmenšit objem (propadá se), odlupovat se a časem praskat.


Kromě plastu obsahuje tmel také zahušťovadla a přísady. Mezi výhody tohoto materiálu lze identifikovat snadnost použití. Akrylový materiál může být zředěn vodou, takže může být snadno odstraněn z povrchu.


Rovněž je možné ředit tmel , aby se dosáhlo příjemné konzistence. PROFI akrylátový tmel pro lepení a těsnění především ve stavebnictví. Jednosložkový akrylátový tmel. Vytváří plastoelestický přetíratelný spoj s vynikající adhezí ke stavebním materiálům, dřevu, hliníku, polystyrenu.


Akrylový tmel Monton je velmi snadno aplikovatelný, pružně plastický, přetíratelný tmel pro spáry stavebních materiálů v interiéru i exteriéru. Je vhodný pro interiérové spáry kolem rámů oken a dveří nebo parapetů, podlahových lišt. Používá se pro tmelení spár a prasklin porézních stavebních materiálů. Extra lehká vyplňovací hmota připravená k okamžitému použití.


Má Výbornou přilnavost k podkladu, během vytvrzování se nesmršťuje. Kč – 1Kč v obchodech Porovnat ceny.

AKRYLOVÝ TMEL ZAKRYJE SPÁRY V INTERIÉRU Asi nejběžnějším a nejvíce používaným tmelem je akrylový tmel , který se prodává za cenu kolem. Kolín vyrábějí tyto tmely již více než čtvrt století. Nejdéle je na trhu akrylátový tmel AKROTMEL S který je vyráběn jako plněný tmel a také jako tmel transparentní. Akrylový tmel Soudal je vhodný na spáry mezi rámy oken a zárubněmi dveří v interiéru, utěsnění spár mezi zdmi a okenními parapety, tmelení spojů a prasklin v sádrokartonech.


Použití : Tmel je vhodný pro lepení a těsnění pěnového polystyrenu, dřevěných lišt a obložení, některých plastových lišt, obkladů, panelů, umakartu, minerální vlny, koberců a dalších savých i nesavých materiálů. Tmel v bílém provedení lze použít pro spárování a lepení v sanitárním prostředí. Lepidlo Soudal T-REX POWER. V exteriéru doporučujeme opatřit nátěrem. Brousitelný a přetíratelný.


Použití : vhodný pro spárování při montáži sádrokartonů, pro spáry mezi zdivem a rámy oken a dveří, vhodný pro opravy prasklin v omítkách, dotěsňování při montáži vzduchotechniky, pružné spárování s možností přetření v autoprůmyslu (podklady z kovů musí být opatřeny nátěrem). Vykazuje odolnost vůči UV. Velmi dobře přetíratelný běžnými nátěry.


WAGNER stříkací pistole. Jub Akrilin - akrylátový tmel na dřevo bílý 1g. Běžná cena 4Kč 4Kč 3Kč bez DPH 4Kč 3Kč bez DPH Sk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky