pátek 14. dubna 2017

Vodní kámen ocet

Free Shipping Available. Vodní kámen v myčce a pračce I zde citron a ocet udělá efektivně skvělou práci. Odstraní nejen vodní kámen , ale veškeré škodlivé usazeniny, které se uvnitř nashromáždily v průběhu jejího praní.


Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet. Použijeme ocet jenom na oblast, kde se nachází vodní kámen , poté vydrhneme a opláchneme čisticím přípravkem, aby se zbytky octu neutralizovaly.

Máme také možnost neriskovat a zakoupit přípravek na odstraňování vodního kamene určený přímo pro koupelny, například již zmíněný Cif PowerShine Koupelna ve formě praktického rozprašovače. Varná konvice, kuchyňský dřez, toaleta, koupelna, myčka nádobí, pračka. To vše má jednu společnou vadu na kráse. Naštěstí není tak odolný, jak se tváří.


Zaručeně na něj platí dvě věci za pár kaček. Ocet a kyselina citronová. Var tyto nezvané hosty sice obvykle zničí, ale rozumnější je vůbec jim neposkytovat prostředí pro šíření.


Trik na jeho odstranění ve varné konvici zná snad každý – nalít ocet a převařit.

Po chvíli bude vodní kámen pryč. Stačí na houbičku či hadr nanést trochu kapaliny a pečlivě čistit. Stačí ale do záchodu nalít před odchodem do práce kuchyňský ocet (klidně celý litr) a nechat ho tam celý den působit. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou.


Do dávkovače na tablety nalijte ocet. Můžete ho dát trochu i dovnitř myčky. Spotřebič bez nádobí zapněte jako obvykle a máte hotovo. Na vodovodní baterii se vodní kámen objevuje patrně nejčastěji, protože přichází do kontaktu s vodou. Jablečný ocet zvládne vodní kámen , plísně i desinfikuje Jablečný ocet je takový zázračný všestranný výrobek, který můžete použít snad na všechno – zdraví, kosmetiku i úklid.


V poslední době se lidé často uchylují k přírodní medicíně, přírodním prostředkům. Poradí si s připečenou špínou v pečící troubě a zbaví ledničku zápachu. V tomto článku vám ukážeme, jak odstranit vodní kámen z nádobí, domácích spotřebičů, toalety a koupelny. Smícháním vody se základními domácími přísadami, jako je ocet nebo citrónový džus, může vzniknout účinný odstraňovač vodního kamene.


Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví. Jak odstranit vodní kámen. V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska.

Tímto způsobem můžete jednoduše odstranit vodní kámen z hrnců, vodovodních baterií, dřezů atd. Tu prostě ponořte na minut do. Bílé fleky na bateriích a povlaky špíny ve sprchách a vanách vyčistíte roztokem vody a. Pokud tam ještě nějaký vodní kámen zůstal, vezměte žínku namočenou do octa a jemně drhněte. Objevuje se v kuchyni i koupelně. Je nevzhledný a ničí domácí spotřebiče.


Obvykle vzniká v místech, kterými často protéká teplá voda. Zbavit se ho není nijak těžké a opětovnému vzniku se dá předejít. Další možností je přidávat ke každému praní do přihrádky na aviváž lžíce octa. Prádlo po octu cítit není, ocet bude působit preventivně proti usazování kamene a navíc má dezinfekční vlastnosti.


Pokud však o vaši pračku průběžně nepečujete, vodní kámen se určitě projeví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky