pátek 21. dubna 2017

Jídelní hůlky japonské

Patříte-li mezi milovníky japonské a asijské kuchyně, jídelní hůlky zřejmě patří k vaší běžné kuchyňské výbavě. Hůlky také patří mezi oblíbené (nejen) vánoční dárky. V této sekci objevíte různé typy jídelních hůlek v rozličných dekorech, barvách i materiáleh.


Japonské jídelní hůlky. Mnoho japonských hůlek má obvodové drážky u konce pro stisk jídla, který pomáhá předejít uklouznutí.

Lakované japonské jídelní hůlky v černé barvě s moderním motivem květů haši. Konečky těchto japonských hůlek jsou v porovnání s hůlkami čínskými užší, což zjednodušuje uchopení sousta. Spodní konec je tenčí kulatý (čínské hůlky ) nebo špičatý ( japonské hůlky ). V Číně nesměly být na stole nástroje k řezání a krájení.


Hůlky se vyráběly z nejrůznějších materiálů. Nejčastěji se pro jejich výrobu používal. Tvorba www stránek OlomouckéWeby.


Tato stránka používá cookies za účelem efektivního poskytování služeb.

Používáním této stránky s tím souhlasíte. Kde jídelní hůlky (japonsky hashi) koupit? Lze je zakoupit ve specializovaných internetových obchodech, díky rozšíření japonské a čínské kuchyně dnes také v hypermarketech v regálech s příbory.


Cena se pohybuje od Kč u nejlevnějších jednorázových modelů až po 1Kč u lakované varianty. Stříbrné hůlky se údajně používaly v Číně k odhalení otráveného jídla. Pokud byl přítomen je hůlky vlivem chemické reakce zčernaly. Technika jídla je ale v obou případech shodná. Protože na závěr školního roku dostali naši pilní žáci jako velice praktický dárek japonské hůlky , tak tady máte stručný návod s obrázky, jak s nimi správně zacházet.


Jak správně držet čínské ( japonské ) hůlky. Vložte obě hůlky do hrany dlaně, kde končí ukazováček a začíná palec. Tenčí konce se budou dotýkat jídla, silnější. Korejské hůlky jsou krátké s tupým koncem a obvykle se vyrábí z kovu, i když se najdou i dřevěné varianty.


Vyrábí se z dřeva, kostí i kovu, nejčastěji se ale používá kvalitní bambus. Cena nejlevnějších hůlek pro jednorázové použití je poměrně nízká, lakované jsou podstatně dražší. Nově u nás naleznete čajové láhve ve skvělé kvalitě a moderním vzhledu.


Lahev na čaj je vhodná ke každodennímu používání. Pozor na vypíchnutí oka aneb odhoďte příbor a čapněte hůlky !

Haši, tak se správně nazývají japonské jídelní hůlky. Oproti hůlkám čínským, jsou kratší, křehčí a se špičatým hrotem. Pokud jste se někdy pokoušeli jíst pomocí hůlek, určitě vám to poprvé nešlo a obelstili jste celý postup tím, že jste. Jídelní hůlky jsou tradiční nástroj pro stolování ve východní Asii.


V dnešní době je již mnoho restaurací, kde si tuto pochoutku můžete dát. Jestliže nechcete utrácet, připravte si s pomocí našeho sortimentu sushi doma. Vyzkoušejte i jiné japonské dobroty, pozvěte své přátele a předveďte jim své kuchařské umění. Nezapomeňte na hůlky , bez těch není japonská kuchyně japonskou. Z lakovaného dřeva - v zlatavě hnědé a černé barvě, s krásnými květy sakury, v dárk.


Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový servis, jídelní hůlky nebo misky na saké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky