úterý 1. srpna 2017

Kvasný uzávěr

Kvasná zátka gumová - uzávěr na demižon 30L. Slouží k těsnému uzavření hrdla demižonu,v němž chceme kvasit medovinu. Toto utěsnění kvasící medoviny brání přístupu bakterií a cizích kvasinek. Má malou dírku, do která se vsune kvasná zátka - rourka.


Tuto nutno dokoupit zvlášť, není v ceně uzávěru. Gumový uzávěr se natahuje na hrdlo demižonu a má vstup pro nasazení kvasné zátky. Snadno tak můžete kvasit ovoce či víno přímo v demižonu. Kvasný uzávěr je vhodný na 5L demižon.


Poznámka: Fotografie je pouze ilustrativní. Profesionalita, respekt, dlouhodobé vztahy s klienty. Klarstein Maischfest, fermentačný kotol, litrov, kvasná rúrka, nerezová oceľ 3(FP8-MaischfestFerm25) Univerzálna nádoba na kvasenie alebo skladovanie: či svetlé alebo tmavé, suché alebo sladké, pivo alebo víno. Plastová tvarovaná trubička zabraňující oxidaci při kvašení moštu. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba.


Ilustrační foto ukazuje příklad použití kvasné zátky. Gumový kvasný uzávěr není součástí kvasné zátky. KVASNÁ ZÁTKA S KONICKOU KONCOVKOU. Teď sem si o víkendu poskládal 30l kvasnou nádobu na výrobu piva z koncen. Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Materiál: sklo, gumová zátka. Trubičku je nutno vsunout do. Filtr je dodáván bez gumové zátky. Zátka je samostatnou položkou pod kódem produktu FAS01 kterou je nutné si samostatně objednat.


Složí k prokvašení vín v nerezových nádržích. Gumová zátka o průměru mm fialové barvy slouží k vnějšímu uzavření hrdla demižonu o vnějším průměru hrdla mm. Mohou být otevřené nebo uzavřené s otvorem pro kvasný uzávěr. Otevřené nádoby při kvašení přikryjeme čistou, pokud možno neprůhlednou fólií, kterou připevníme nejlépe gumou, z důvodu zachování ochranné atmosféry oxidu uhličitého uvnitř nádoby.


Pokud kvas připravujeme každoročně, měli bychom mít k tomuto. Koláč se vytvoří vždy, ale pokud můžete zabránit přístupu vzduchu tím, že použijete kvasný uzávěr , nemusíte se ničeho obávat. Jiná situace ovšem nasává, pokud se vzduch ke kvasu dostane. Tím se koláč na hladině stává hostitelem všech škůdců, hlavně křísotvorných kvasinek, které se projevují šedivým.


CO přestanou unikat bublinky- cukroměrem nebo refraktoměrem změříme zda obsah zkvasitelných cukrů v kvasu se přiblížil k nule, kvas je připraven k vypálení (změření cukernatosti zajistíme v pálenici zdarma). Recept, podle kterého se vám Víno z josty (jostaberry wine) zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Těžítko k sudu na zelí l: doručení domů nebo na prodejnu.


Pro kvašení jsou nejvhodnější čistě dřevěné nádoby. V současnosti se často používají nádoby plastové, které nahrazují dnes již většinou nedostatkové dřevěné sudy. Budete potřebovat dva pětilitrové demižony (záleží na plánovaném množství vína), trychtýř, plastovou vařečku, hadičku na stáčení, kvasný uzávěr a lahve se zátkami. CO přestanou unikat bublinky - cukroměrem nebo refraktometrem změříme zda obsah zkvasitelných cukrů v kvasu se přiblížil k nule, kvas je připraven k vypálení (změření cukernatosti zajistíme v pálenici zdarma).


Kdyby ale nebylo zbytí a bylo třeba kvas udržet, použil bych ušlechtilé kvasinky, třešně přisladil (ač jinak cukr do kvasu nedávám), trochu okyselil citronovou kyselinou a provedl opatření, jak uvádíte - tedy pečlivý kvasný uzávěr a co nejchladnější teplota. Každé ovoce kvasí různě dlouhou dobu. Kvasné nádoby plňte do ¾ objemu, v první fázi kvašení ovoce kvůli rychle se uvolňujícímu se COzvětší svůj objem. Kvašení je u konce, když přes kvasný uzávěr přestanou unikat bublinky CO2.


Vínka- kvasný klobouček. Skládá se ze tří dílů: klobouček, uzávěr. To, po čem právě surfujete, je virtuální slovník po naszi(y)mu, což je horalsko-slezské nářečí používané na trojmezí CZ-PL-SK. Rozhodl jsem se jednotlivá slova a fráze psát pomocí polského pravopisu, neboť tento dle mého názoru nejvíce odpovídá fonetice po naszi(y)mu. Kelímek rCup 22 3ml.


Krémy masti olejíčky - pouz. Termoska Made sustained l. Věříme, že Starý hrad si zaslouží obnovu a zachování pro budoucí generace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky