úterý 22. srpna 2017

Oregánový olej domácí výroba

Ingredience: slunečnicový olej (nebo i olivový), svazek oregana. Vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým olejem, tak aby oregano bylo zcela zalité olejem. Olej necháme odstát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo.


Výroba oregánového oleje je snadná, ale zabere trochu času. Ak ho použijete ako masážny olejček, môže to pomôcť urýchliť hojenie napríklad po chirurgických ranách. Oreganový olej urýchľuje hojenie rán.


Dokonca v niektorých prípadoch dokonca zosvetlí aj farbu jaziev či celkovú pigmentáciu a bráni infekciám kože počas hojenia. Oregánový olej má vynikající složení. Obsahuje zejména látku zvanou carvacrol, která funguje jako přirozený zabiják bakterií, virů, infekcí, mikrobů a parazitů. Používá se proto i na infekce na povrchu těla – na kůži a sliznicích.


Ochucené oleje oceníte v teplé i studené kuchyni. Jejich přípravu zvládnou i děti. Nejdůležitější je vybrat správné bylinky a koření, po kterých získá olej svou chuť a připravit si nádoby, ve kterých bude ochucený zázrak vznikat. Mám pro vás podrobný návod a tipy na kombinace koření a bylinek. Tiež užívam oreganový olej , odporúčam každému.


Mne pomohol na plesne ale aj príjemne povzbudí. Ten 1 je dosť silný na vnútorné použitie. Vypila som potm asi liter vody :D Vymenila som za miernejší a tiež sa vyplatil.


Oregánový olej domácí výroba

Budete potřebovat čerstvou bylinku, a to celou její vrchní část, včetně stonků, květů a listů, kvalitní panenský olej a zhruba půllitrovou sklenici, která je vyvařená a suchá. Následně jej vložíme do skleněné nádoby a zalijeme olejem tak, aby bylo zcela ponořené. Necháme odstát dva dny, poté láhev vzduchotěsně. Růžová voda domácí výroba caco 1. Skutečností však je, že zbavit by se jí, by byla škoda. Dá se z ní totiž vyrobit velmi účinný lék na kvasinkové infekce.


Jde o oregánový olej , který objsahuje účinnou látku tarvatrol. Ten pomůže od mnoha nemocí a potíží, ale měly by na něj. Hřebíčkový olej - recept: plej rozehřejeme, jakmile začne probublávat tak do něj přidáme hřebíčky. Vše vaříme minuty, pak odstavíme a necháme hodin na chladném místě louhovat.


Po uplynutí této doby přecedíme, hotový hřebíčkový olej nalijeme do sklenice a uschováme v lednici. Suroviny:ks tlučených hřebíčků, dl olivového, mandlového či sezamového. Rozmarýnový olej – recept na domácí výrobu.


Odpoledne, za slunného teplého a suchého dne, si natrhejte několik větviček rozmarýnu, ze kterých otrhejte od stonku jeho lístky (jehličky) a nechte je přes noc zaschnout nebo i déle. Zde se vyrábí tento olej ve velkém měřítku, jeho produkce zde dosahuje zhruba dvou tun ročně. Keře druhu Rosa Damascena flos zde tvoří velmi rozsáhlé plantáže. Výroba růžového oleje je známa již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.


Oregánový olej domácí výroba

Takto vám vydrží olej i rok. Pokud bylinky v oleji necháte, budete ho muset spotřebovat do dvou měsíců. V obchodech najdete i bazalkový olej , který se lisuje za studena ze semen bazalky.


Kvalitní bazalkový olej stojí kolem 250Kč za 2ml. Je určen pro venkovní i vnitřní použití. Heřmánek je nenápadnou, ale velmi cennou bylinkou, se kterou se setkáte nejen na lukách, ale také na polích a podél přírodních cest a právě červenec je k jeho sběru nejideálnější a to nejlépe v pravé poledne za slunného dne, aby se krásně rozvoněl.


Pokud si oregánový olej zařadíte do jídelníčku, můžete tak úspěšně předejít křečím v žaludku, protože jeho účinné látky pročišťují a dezinfikují trávicí soustavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky