čtvrtek 17. srpna 2017

Proč co2 do akvária

CO má zásadní efekt na růst rostlin. CO je spolu s vodou a světlem předpokladem fotosyntézy. Při ní rostliny přemění CO na energii a stavební složky pro růst.


Proč dodávat do akvária CO? Všechny rostliny potřebují COpro úspěšný proces fotosyntézy.

Díky fotosyntéze uvolňují rostliny do vody kyslík, který pro ryby představuje životně důležitou látku. COse ve vodě částečně rozpouští a mění se v kyselinu uhličitou. Dodáváním COtedy lze upravit kyselost vody. Většinou stačí použít nějakou plastovou flašku z bublinkových nápojů a do víčka vyvrtat dírku, kterou prostrčíme hadičku, která povede do akvária.


Do flašky dáme trochu kvasnic, cukru a vody a proces kvašení nám bude vytvářet CO 2. V akváriu bude na konci hadičky nějaký difuzér, který nám pomůže dobře. A možností je v dnešní době povícero.

Přidávání CO (oxidu uhličitého) do akvária zrychlí růst rostlin zhruba o 5. Zároveň zlepší jejich vybarvení a vitalitu. COje spolu se světlem a vodou základním předpokladem fotosyntézy. Ve většině akvárií je ho přesto nedostatek, rostliny pak stagnují v růstu, pomalu odebírají živiny a dochází ke vzniku.


Stačí jimi přihnojit vždy po výměně vody, aby se do vody dostaly nějaké živiny pro úspěšný růst rostlin. Pro naše akvárium bych určitě zvolil i hnojivo obsahující uhlík. Jelikož do akvária nedodáváme CO, které uhlík obsahuje, je vhodné alespoň nějaké dávky uhlíku zajistit.


Neříkám, že je to nezbytně. Hadička jej vyvede do akvária , kde se pomocí difuzoru rozpustí a můžou jej přijmout rostliny. Já bych do fungujícího akvária COnedával. Taky bych to rozhodně nepřirovnával k automatické převodovce, nebo možná ano, ale přesně naopak S COje potřeba řešit další věci, hlavně živiny, s tím jsou spojené parametry vody atd. Musíme napřed trochu pochopit základní funkci rostlin v akváriu a tou je vytvářet kyslík pro živočichy.


Tomuto procesu se říká fotosyntéza a díky ní mají živočichové v akváriu dostatek kyslíku a rostliny jsou schopny přijímat živiny, které mají ve vodě. Jak změřit obsah COv akváriu? V první řadě dochází ke zlepšení podmínek pro růst rostlin a tím vylepšením biologiccké rovnováhy v nádrži.


V dalším případě dochází při použití coke snižování pH.

Stisknutím tlačítka Přihlásit k odběru souhlasíte se zasíláním novinek a slev z našeho eshopu. Různé druhy na Akvamex. COprislušenstvo do akvária , COreaktory, COmagnetické ventily a. Náhradné COfľaše plniteľné, alebo jednorazové.


Söchting Carbonator Jediný dáv. V našej ponuke nájdete rôzne COsety, COs fľašou, CObez fľaše, COs nočným vypínaním (v noci rastliny COnepotrebujú), a s rôznymi veľkosťami fliaš. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Jestli patříte do skupiny lidí, kteří se naprosto finančně vyčerpali nákupem akvária a všeho toho vybavení okolo, mám pro vás jednoduchý návo jak si doma udělat vyvíječ CO2. COdo akvária COje základná živina pre rastliny v akváriu.


Sůl do akvária nesypeme přímo, ale již rozpuštěnou ve vodě. Z toho důvodu je nejvhodnější ji do akvária přidávat za současné výměny vody. Musíme taky počítat s tím, že se sůl z akvária nevypaří. Proto pokud sůl nepřidáváme zrovna po prvé, musíme počítat poměr vody a soli ne z objemu akvária , ale pouze z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky