úterý 8. srpna 2017

Pečení chleba v litinovém hrnci

Bloudila jsem po obchodech. Ne že by nikde nic nebylo – když pominu silnostěnný plech od Belis. Pečeme dalších - minut podle toho, jak propečený chléb máme rádi.


Vychladlý chleba nakrájíme a podáváme k různým pokrmům. Chleba pečený v hrnci je moc dobrý, skvělá je hlavně kůrka!

Někdy je to tak,že čím jednodušší postup tím lépe. I když bude kůrka zlatavá a ne hnědá chleba bude měkký a kůrka křupavá. Použijete-li kvásek kůrka více popraská. Pokud použijete droždí bude více celistvá. Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi Kč.


K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně hodin. Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct.

Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno. Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce. POSTUP PEČENÍ od kolobezka1. Tématické fráze: římský hrnec recepty římsky hrnec hrnec na pečení chleba recepty pro rimsky hrnec peceni chleba recepty římský hrnec římský hrnec glazovaný domácí chleba v hrnci litinový hrnec na pečení chleba pekáč na pečení chleba pečeny chleba hrnec na chleba recepty v římském hrnci draci v hrnci recepty. Peču v troubě, remosce.


V hlavě jsem měla už jistou dobu nějakou litinovou nádobu. Jednou naprosto skvělou možností je dvojitý litinový hrnec. Zkuste hrnec, tam chleba zaručeně vyběhne. Toto je asi nejlepší „vynález“ v oblasti domácího pečení.


Pokud budete péct v hrnci , odpadne vám většina starostí s přípravou. Nemusíte shánět ošatku, nebudete se muset zabývat zastříkáváním trouby před pečením. Pečení chleba v pomalém hrnci recepty, které budete milovat. Chleba je krásně voňavým křupavý a prostě skvělý. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek.


Celozrnný žitný kváskový chleba. Nekrájejte chleba horký, srazil by se vám.

Chleba uchovávejte v utěrce, kterou je potřeba po pár dnech vyměnit. Receptů na přípravu domácího chleba do trouby existuje mnoho, nám se však osvědčil tenhle. Sami uvidíte, že pečení chleba v hrnci podle tohoto receptu je rychlé a jednoduché. Kuře pečené v litinovém hrnci : tipy a rady. K upečení kuřete o hmotnosti cca kg jsem použila tenhle OVÁLNÝ HRNEC.


Kuře se do něj vešlo bez problémů, brambory také. Pokud byste pekli většího opeřence (husu nebo kachnu), vezměte větší litinový hrnec. K nefalšovanému pečení v troubě poklice nepatří. Pobyty a cestovanie jednoduche recepty pečení. Víkendové pečení Ahoj, jmenuji se Míša a vítám Vás na svém sladkém blogu.


Svůj volný čas trávím ráda v kuchyni nebo nad stránkami kuchařských knih. Miluji obchody s domácími potřebami a raději si koupím nový kuchyňský robot než kabelku, což moje dcera nikdy nepochopí. Mám ráda vůni skořice, vanilky a. Ve skutečnosti mnoho pekařek (pekařů), které znám, vnímá pečení s kváskem jako spirituální záležitost, jež je spojuje se základními silami života – kvásek je totiž živý tvor. Já jsem při svém pečení kváskové chleba zjistila, že nejlépe se chleba upeče zavřený v hliněném římském hrnci :) je jako vytažený z pece.


Když jednou vyzkoušíte kouzlo kváskového pečení , budete chtít začít experimentovat. A nezůstane jen u chleba – kvásek si najde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky