pátek 18. srpna 2017

Jak vařit knedlíky v páře

Tyto houskové knedlíky vařené v páře jsou tak nadýchané, že se v kráječi na knedlíky pomačkají. Já krájím houskové knedlíky nití. U plněných zase oceníme, že i když z nich něco vyteče, nic se neděje.


Jak tedy knedlíky v páře vařit ? Připravené jahodové knedlíky vaříme nad parou - minut.

Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. Uvařené jahodové knedlíky posypeme cukrem moučka smíchaným se skořicovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Jahodové knedlíky na páře podáváme teplé jako výborný sladký pokrm. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly.


Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku. Já vařím v páře všechny knedlíky tedy kromě noků a bosáků, nejen ty ovocné.

Tématické fráze: bramborove knedliky na pare bramborové knedlíky v páře bramborové knedliky vařené v pare bramborový knedlík v páře bramborový knedlík na páře bramborovy knedlik vareny v pare bramborové knedlíky vařené na páře bramborové knedlíky recept knedlíky na páře bramborove knedliky recept bramborové. Po dlouhé době jsem se několikráte pokoušela o tento postup, avšak nikdy se mi nepodařilo odhadnout, jak dlouho se mají knedlíky vařit (pařit). Kuřecí maso se vám v páře uvaří za čtvrt hodinky a houby to zvládnou do deseti minut. Zeleninu, kterou chcete v páře vařit , nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké.


To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše. Bramborové knedlíky můžete vařit i bez krupičky, ale budou o dost tužší. Aby se nerozvařily, přidejte do těsta lžičku octa.


Chcete-li mít krásné válečky, můžete je uvařit zabalené v potravinářské fólii. Nezapomeňte ji propíchat. Takto je klidně po vychladnutí zamrazte.


Jak ovšem v páře doopravdy vařit , to moudří gastronomičtí mentoři po dlouhý čas „taktně“ obcházeli. Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Vařit kynuté knedlíky v páře je tradiční způsob, který má oproti vaření ve vodě některé výhody.


Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát.

Kynuté knedlíky můžeme v páře vařit různým způsobem – v ubrousku, na pařáku nebo v parním hrnci. V páře můžeme vařit přílohové knedlíky ( v šišce nebo kulaté) nebo i kynuté knedlíky ovocné. Jejich příprava v parním hrnci už nemůže být snadnější a rychlejší. Kluci v akci knedlík vařený v páře recepty, které budete milovat. Já knedlíky vařím v páře , v parním hrnci.


Je to taková jistota, že nejsem ani líná „parník“ kvůli tomu uvést do chodu a pak umýt. Je mi však jasné, že každý tohoto pomocníka nemá. Takže výborným řešením je vařit knedlík v ubrousku. Dělala jsem to v době „před parní“. Do hrnce nalijeme litry vody a počkáme, než začne voda v hrnci vařit.


Jakmile se začne tvořit pára, vložíme. A zkusili jste už vaření v páře ? Pára patří mezi nejšetrnější prostředky k úpravě jídla. Je to způsob vaření, při kterém se v potravinách uchovávají vitamíny. Princip vaření v páře je jednoduchý, podobně jako byste připravovali pokrm v horkovzdušné troubě. Zelenina se nepřipálí, je křupavá a dá se s ní na talíři všemožně kouzlit.


Výhodou je i fakt, že se chuť a vůně při vaření v páře nesmíchají, tak si k masu můžete přidat cokoliv, co zrovna sklidíte na zahrádce. Vyberte si ze stovek receptů na Brambory vařené v páře , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Brambory vařené v páře. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Brambory vařené v páře receptů z čech i ze světa.


Houskový knedlík s práškem do pečiva recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky