úterý 8. května 2018

Bylinky na grilování

Bylinky na grilování

Bylinky do nálevu i čerstvé na gril Pokud maso před grilováním nakládáme, bylinky přidáme do marinády, nebo jimi maso proložíme. A při samotném grilování pak můžeme dát navrch kousek čerstvých. Pokud s bylinkami ještě nemáme zkušenosti, použijeme jich nejprve jen trochu a až později případně přidáme.


Jana Sramcikova Láskou ke květinám jsem oplývala už jako malá – to když jsem je s něžností, dvouletému děcku vlastní, vytahovala z květináčů a „vařila“ z nich večeři. Pokud si nejste jistí, které bylinky se hodí ke kterému masu či zelenině, můžete experimentovat a zjistit, co vám nejvíce chutná. To platí i pro bazalku nebo kopr. A také speciální substrát přímo na bylinky , a pak nemusíte řešit, zda máte dobře propustnou, pískem dostatečně provzdušněnou zeminu. Bylinky Skvělou chuť a aroma pochopitelně dodávají grilovaným pokrmům i čerstvé byliny , dokonce ještě výraznější než ty sušené.


Hmoždíř na koření nemusí být nutně kovový, skoro lepší je dřevěný, postačí však také silnostěnná porcelánová tzv. Tip na bylinkovou marinádu. Vypěstované bylinky můžete použít například pro přípravu originální marinády, která se skvěle hodí ke grilování vepřového a hovězího masa. Nezapomeňte ale na to, že bylinky je třeba nejdříve oprat, vysušit a nadrobno nakrájet.


Bylinky na grilování

Bylinkové marinády - základ grilování pro gurmány. Také se vám tak sbíhají sliny, když vám do nosu zavane ta známá a neodolatelná vůně ze sousední zahrady? Vykouzlete si svoji vlastní labužnickou marinádu na letní grilování ! Příště mohou oni jen tiše závidět. Kotlové grily Weber, plynové grily Weber a Campingaz, lávové grily Campingaz, zahradní grily, grily na dřevěné uhlí, elektrické grily - množství doplňků a příslušenství.


Nejjednodušší marináda, tedy olej a bylinky , je vhodná na grilování veškerých mas a ryb,“ radí na úvod Ondřej Koráb, šéfkuchař pražské restaurace Le Grill s tím, že další přísady jen podtrhnou chuť masa a rozšíří chuťové vjemy. Na čtyři porce si připravíme 750g hovězí roštěné, kterou vcelku ze všech stran opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme mateřídouškou a koriandrem. Maso pokapeme olejem a necháme v chladnu asi hodinu uležet. Na pánev dáme trošku oleje a pečeni na ní ze všech stran chvíli opékáme.


Bylinky provoní vaše pokrmy a navíc jsou zcela přírodním prostředkem, jak dochutit vaše jídlo. Můžete je použít jak čerstvé, tak i sušené. Výborně se hodí jak do mariná ale i během samotného grilování.


Bylinky v žádném případě nesušte na slunci, ale na tmavém, suchém a teplém místě, ideálně tam, kde je dostatek vzduchu. Nezalekněte se ztráty barvy u některých druhů bylinek, ta se většinou během přípravy opět vrátí. Alobal bývá na koncích vytvarován tak, aby zachycoval tuk, případně ho odváděl mimo žhavé uhlí. Stejnou funkci plní speciální alobalové nádoby na jedno použití.


Autor: Archiv ireceptar. Grilování ve fóliovém obalu se hodí především pro úpravu porcovaných kuřat, ryb a zeleniny. Marinády aneb vstříc novým výzvám v grilování. Receptů na marinády na grilování existuje na internetu veliké množství, takže můžete jen zkoušet, které vám vyhovují.


Při přípravě marinád se ale nekladou meze vaší fantazii, podle vlastní chuti můžete experimentovat a vymýšlet vlastní recepty. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Skvělá nabídka grilovacích a kořenících směsi do kuchyně i na grilování. Kořenící a Grilovací směsi Počet produktů: 113. Grilování je příležitost pro setkání s přáteli a rodinou a možnost obklopit se dobrým jídlem a pitím.


Bylinky na grilování

Možnosti toho, co si ugrilovat, jsou široké a tak si přijde na chuť každý. Grilovat můžete nejen tradiční steaky, burgery a uzeniny, ale také ryby, sýry, zeleninu či ovoce. Aby měla listová zelenina účinek na váš organismus, potřebovali byste na denní dávku asi tři velké hrsti zelených lístků.


Vhodné jsou rukola, polníček, pekingské zelí, římský salát, čekanka, mangol špenát, hlávkový salát, ale také volně rostoucí bylinky , jako jsou jitrocel, pampeliška, pažitka, medvědí česnek. V poslední době přibylo zákazníků, které potrápil průjem. Občas za to mohla střevní viróza, občas ne zcela čerstvá potravina, které neprospělo letní teplo, občas jen změna ve stravovacím režimu na dovolené, oslavě, grilování ….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky