úterý 22. května 2018

Bylinky na maso

Bylinky na maso

Na čtyři porce si připravíme 750g hovězí roštěné, kterou vcelku ze všech stran opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme mateřídouškou a koriandrem. Na pánev dáme trošku oleje a pečeni na ní ze všech stran chvíli opékáme. Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky), které osmažíme za občasného promíchání dozlatova, pak osolíme, opepříme, přidáme bylinky , podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Mezi další bylinky k masu patří libeček a má v naší kuchyni své čestné místo.


Nemusíte s ním dochucovat jen polévky, skvěle se hodí i na přípravu kuřecího, vepřového nebo skopového masa. Stejně tak dobře doplní zvěřinu a ryby. Libečkem můžete nahradit petržel, estragon nebo klidně i bazalku. Maso necháme dusit doměkka. Pokud děláme omáčky více, můžeme ji zahustit světlou hotovou jíškou a pak zalít smetanou.


Kuřecí maso na bylinkách podáváme s rýží nebo opečenými brambory. Vepřové maso není složité na přípravu. Zvláště moderní kuchyně se vyznačuje jednoduchým kořeněním, a to základním kořením jako je sůl a pepř a následně pak bylinky , ideálně v čerstvém stavu. Klasická česká kuchyně pak vepřové maso používá do omáček, pro pečeni i na plátky pro přípravu minutek.


Bylinky na maso

Vítejte na našich stránkách, vítejte v našem obchodě plných dobrot a lahůdek. Pokud si přejete pochutnat na masných specialitách nebo zakoupit kvalitní maso pro další úpravu, přidáme nezbytné maličkosti pro Vaše vaření a potěšení. Vstupte, jste očekáváni a vítáni! Bylinky do nálevu i čerstvé na gril Pokud maso před grilováním nakládáme, bylinky přidáme do marinády, nebo jimi maso proložíme. A při samotném grilování pak můžeme dát navrch kousek čerstvých.


Pokud s bylinkami ještě nemáme zkušenosti, použijeme jich nejprve jen trochu a až později případně přidáme. Bylinky sklízejte před polednem, kdy si uchovávají nejvíce esenciálních olejů. Jednoletky každý rok vysazujte na jiné místo, aby měli z půdy vždy dostatek živin. Bylinku si můžete na zahrádce pěstovat skoro kteroukoliv, ale zde jich máte několik pro inspiraci: 1. Bylinky nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem a bílým vínem. Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání.


Vnitřní stranu potřete směsí bylinek a poklaďte na ni plátky mozzarelly. Opatrně roládu srolujte a upevněte párátky či nití. Před vložením do předehřáté trouby. Na těchto stránkách najdete všechno o bylinkách. Na co nám bylinky pomohou a návody na příprava čajů,nálevů,mastí,esencí.


Najdete tu recepty na přípravu,bylinkových vín a likérů. Jedovaté bylinky a jiné zajímavé rady. Bylinky - vydrží až měsíců, vždy jen velmi dobře uzavřené a oddělené.


Bylinky na maso

Tučné do dvou měsíců, stejně jako mleté maso. Steaky měsíců, libové maso 8–měsíců, drůbeží 8–měsíců. Provensálské bylinky - recepty na každý den.


Teploty nezačínají šplhat k magické třicítce, a tak se všichni těšíme na sk. Marináda na kuřecí maso. I pokud nepřicházíte snadno na chuť masovým pochoutkám, kuřecí maso s touto marinádou by mohlo být vaší trefou do černého. Zde máte poněkud volnější ruku, koření i některé přísady můžete obměnit: místo medu funguje i plnotučná hořčice. Rovněž poměr je na vás, někomu přijde lépe.


Speciální řezací - sekací kolébky na maso , zeleninu a bylinky. Tyto kolébkové sekáčky (nože) se používají například na sekání masa a cibule při výrobě tlačenky. Na maso zvěřiny je nutné používat správné koření a bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky