pátek 4. května 2018

Severské nože

Hledáte nůž s pevnou čepelí? Od finský nožů Puukko po skotské nože , od EDC nožů po lovecké a taktické nože , jednoduše si vyberte kategorii a najdete, co potřebujete. Severské nože mají zpravidla dva základní tvary. Zásadní rozdíl je v jejich velikosti.


Skandinávské nože znamenají návrat ke kořenům. Při výrobě se klade důraz na použití přírodních materiálů. Předností skandinávských nožů je vysoká pevnost čepeli a velmi pěkně zpracovaná dřevěná rukojeť nože.


Když označíme nějaký nůž za finku, máme tím zpravidla na mysli tzv. Lovecké nože s pevnou čepelí nejen pro myslivce a lovce, ale i pro každého kdo tráví čas v přírodě. Kombinace perfektního řemeslného. Všetky nože máme rozdelené do prehľadných kategórií, kde každý nôž je ľahko definovateľný či už ide o lovecké nože , sekery, vrhacie nože , poľovnícke nože , keramické nože , vyskakovacie nože , vreckové nože , damaškové nože , kuchynské nože , zatváracie nože , japonské nože , vojenské nože , japonské nože. Drsné podmínky polárních oblastí vyžadovali nekompromisní nástroje a zbraně.


Lovecké nože slúžia pre potreby lovcov a poľovníkov, ale aj pre tých, ktorí trávia väčšinu svojho času v prírode. AUS4-A, AUS6-A), vyrobená z kvalitnej zliatinovej nerezovej ocele. Z ich dielne vychádzajú výrobky inšpirované bohatou severskou mytológiou, vikinskou kultúrou a gravirovaním rún. Niektoré čepele sa snažia okopírovať 1:podľa archeologických nálezov, aby boli čo možno najbližšie k reálnemu vzhľadu. Ich dielňa sa nachádza pri Považskej Bystrici.


Proč zvolit tradiční finské nože Ahti. V našem internetovém obchodě máte možnost zakoupit jedinečné finské nože od Ahti. Vynikají extrémně pevnou čepelí a typickou dřevěnou rukojetí s jemnou kresbou. Finské nože je možné použít na nejrůznější účely - vynikají pro lov, táboření a vyřezávání. V jeho sortimentu převládají nože lovecké, pevné a zavírací (vždy s pojistkou), dále pak severské , expediční, trekové, nože speciální, osobní, bojové, ale i nože sběratelské zdobené rytinou nebo scrimshaw.


Originálne nože a chladné zbrane od výrobcu, ktorý dodáva zbrane pre ruské ozbrojené sily a zložky špeciálneho určenia Spetsnaz. Začal jsem vyrábět pro sebe a své přátele rybářské a lovecké nože. Díky mým výrobkům jsem poznal mnoho skvělých lidí a jejich zpětná vazba mne posunula dál ve výrobě nožů. Postupně vznikly osvědčené řady nožů.


Mám rád čisté, ladné linie. Vždy ma fascinovali severské nože , ale cítil som, že fínske nože nie sú to pravé orechové. Ladili mi veľkosťou, použiteľnosťou, no zároveň som vnímal, že tam niečo chýba. Potom som videl film o Sibíri a národe Jakutov, ktorý tu žije, a aj nôž, ktorý používali pri každodennom živote – pri rozložení ohňa.


Rybářské a Filetovací nože. Houbařské a zahradnické nože. Benchmade, KA-BAR, SmithWesson, Fällkniven, Böker a mnoha dalších. Dýky, lovecké a záchranářské nože atd.


Sme partia mladých profesionálov, ktorí Vám ponúkajú kvalitné nože , nožíky a doplnky z celej planéty za rozumné a dobré ceny. Nože pro běžné použití - EDC.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky