pondělí 14. května 2018

Finské lovecké nože

Finské lovecké nože

Proč zvolit tradiční finské nože Ahti. V našem internetovém obchodě máte možnost zakoupit jedinečné finské nože od Ahti. Vynikají extrémně pevnou čepelí a typickou dřevěnou rukojetí s jemnou kresbou. Při výrobě jsou brány v úvahu veškeré připomínky a potřeby lovců. Finské nože jsou po desetiletí testovány myslivci a lovci.


Výsledkem jsou univerzální lovecké nože , respektující tradici a design severský zemí. Roselli z prvotřídní oceli, střenkou z teakového dřeva a originálním koženým pouzdrem. Legendární finské nože Marttiini jsou výsledkem dlouholeté zkušenosti s výrobou nožů v kombinaci s profesní dovedností, tradicí řemeslné výroby, pečlivě vybranými materiály a moderními technologiemi. Používání a rozšíření nože puukko.


Moderní doba mu ale přinesla nová využití a mezi dvěma světovými válkami se finské nože rozšířili po celé Evropě a pak i za oceán do Ameriky. Puukko je především rybářský a lovecký nůž. Nože , označované jako finské , jsou kousky skandinávského původu, vyznačují se výbornou kvalitou a odolností čepele, která je zpravidla doplněna dřevěnou nebo parožinovou rukojetí. OKSKÉ NOŽE – KVALITA A ÚČELNOST. Město Pavlovo na Oke je proslaveno již od 16.


Finské lovecké nože

V našej ponuke nájdete taktiež fínske nože. Ať už hledáte nože zavírací, lovecké nože nebo nože s pevnou čepelí, umělecky zpracované nože finského typu či klasiku ve formě švýcarských nožů, jste tu správně. Za pozornost jistě stojí také kategorie seker, mačet, mečů a jejich replik.


Nože lze vybavit koženými pouzdry nakupovanými i vlastnoručně šitými, nebo dárkovými kazetami. Do rukojetí z materiálů jako je paroh či kost lze na přání vyrýt monogram či obrázek, do střenek lze gravitovat věnování. Do nerezových čepelí provádíme leptání. Nože Lappi puukko jsou ručně vyráběny z velmi kvalitních a odolných materiálů, které jsou prověřené staletími tradiční finské výroby. Rukojeti jsou vyrobeny z finské břízy, parohu či kůže.


Materiál využitý pro výrobu čepele je buď 80CrVnebo X50CrMoV15. Jsou dodávány v ručně vyráběných pouzdrech. Zaručujeme vám rozsáhlý výběr a rozumné ceny.


Popis: prodám tyto mnou vyrobené nože a spoustu dalších skladem, vyrábím i na zakázku nože lovecké , vojenské. Vlastnosti nože na lov. Najdete je, stejně jako většinu jiných typů, ve variantě s pevnou i zavírací čepelí. Lovecké nože bývají někdy označovány také jako myslivecké.


Finské lovecké nože

Ta bývá vysoce odolná proti opotřebení. Většinou se dělá z kvalitní slitinové nerezové oceli. V přírodním provedení střenky jako je dřevo či paroh patří k nejoblíbenějším produkty španělských značek Miquel Nieto, Muela nebo americký Elk Ridge.


Nejdůležitější částí každého nože je čepel. Proto by čepel nože měla být tvrdá a zároveň houževnatá, měla by si dlouho udržet ostří. Zároveň by měla vyžadovat co nejmenší údržbu.


Finské lovecké nože

Proto na čepele nožů používám převážně práškové nerezové oceli RWL 3 Böhler M3a Elmax, dále pak Böhler N690.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky