čtvrtek 4. října 2018

Pomalé vaření teplota

Pokud máte jinak velký hrnec, než je v receptu, musíte tomu přizpůsobit množství surovin, aby byl pomalý hrnec ideálně zaplněný. Minimum obsahu v hrnci je polovina a maximum ¾ hrnce. Fungují na principu velmi pomalého vaření , příprava pokrmu v něm podle potřeby trvá čtyři až deset hodin. Pomalé hrnce se u nás prodávají nejčastěji o objemu nebo litru.


Ingredience se vaří při teplotě kolem stupňů Celsia. V následujících tabulkách najdete cílové teploty vaření pro požadovaný stupeň propečení mas a doporučenou dobu vaření pro jednotlivé druhy potravin. Sous vide vaření je dokonalý způsob, jak dané potraviny vystavit požadované teplotě a dovést je k požadovanému stupni provaření. Jelikož elektrické pomalé hrnce spatřily světlo světa v průběhu 20. Ty obohacují zařízení o dodatečné vlastnosti, případně zvyšují komfort během vaření.


Ve větší míře je naleznete u digitálně ovládaných nádob. Vaření je tedy velmi pomalé a rozhodně není vhodné pro přípravu rychlovek. Vařit můžete i zcela bez tuku. Ovládání je snadné, pokud je zařízení vybaveno displejem, nabídne funkci časovače a přehledné nastavení teploty. Jsem také zastánkyně pomalého vaření a využívám k němu takzvaný pomalý hrnec.


Je to pomocník, na kterého nedám dopustit. Dostala jsem ho a ani jsem nevěděla, že něco takového existuje,“ napsala čtenářka Jarmila Vlková a přidala recepty. Hrnce na pomalé vaření Nastavitelná teplota Největší předností hrnce na pomalé vaření je jeho schopnost zachovat v připravovaném pokrmu vitamíny a potřebné živiny.


Vaření probíhá šetrně a pokrmy z hrnce jsou velmi chutné a křehké. Při vaření dochází k zvýraznění jejich přirozené chuti. Pomalé vaření patří v současné době k novým trendům přípravy pokrmů. Se Sous-Vide máte zaručený výsledek při každém vaření , ze kterého budete nadšeni vy i vaše okolí.


Stačí vám jen vakuová balička , speciální vakuové sáčky či rovnou celá role, která je ekonomičtější a můžete si vytvořit sáčky přesně takové, jaké potřebujete a samozřejmě vodní lázeň. Hlavním účelem sáčku je ale samozřejmě vaření ve vodní lázni. Do sáčku rovnou před vakuováním můžete přidat koření, bylinky, česnek, máslo, atd.


Všechny chutě se během pomalého vaření promísí a prostoupí celou ingrediencí, která se vaří rovnoměrně a je všude stejně „propečená“. Celá kýta upečená při nízké teplotě, která se úplně rozplývá na jazyku. Měla by teoreticky vystačit pro šest osob. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku.


Přímo ideální jsou pro všechny, kteří. Mimo pomalého vaření zvládne i tlakového vaření , ohřívání, smažení (pražení nebo ožehnutí) a vaření v páře. Tento hrnec je speciálně uzpůsoben tak, aby se v něm vařilo co nejlépe s ohledem na zachování všech živin a vitamínů.


Díky dostatečně pomalému vaření dochází k zachování vitamínů v zelenině a maso připravené v tomto hrnci je křehké. Většina z nás si ráda pochutná na poctivě připraveném domácím pokrmu. Vzhledem k výraznému boomu v oblasti zdravé výživy, navíc nejde jen o to uvařit v co nejkratším čase, ale pokud možno co nejzdravěji. Hrnec na pomalé vaření je složený z několika částí (viz obrázek níže). Vnitřní, většinou vyjímatelnou, část tvoří varná nádoba, což je v podstatě jakýsi vnitřní hrnec, ve kterém se připravuje samotné jídlo.


Může být z různého materiálu a může mít různý objem. TMje opravdovou kulinářskou revolucí s novými skvělými programy, jako je vysoká teplota , SouseVide, pomalé vaření a fermentace. Druhá možnost rozpustit kolagen vařením, dušením nebo pečením hovězího masa.


U nás málo používaný způsob je pomalé pečení. Podstatou je, jak z názvu vyplývá, pomalé , několikahodinové pečení při nízké teplotě, asi 90°C. Tím se rozpustí kolagen, obsažený v hovězím mase a výsledek je křehoučké a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky