čtvrtek 18. října 2018

Odkyselení žaludku

Babské rady na odkyselení organismu. Kromě dostatku pohybu v přírodě a vyvarování se stresu, popíjejte bylinkové čaje a odvary. Mezi babskými radami na odkyselení žaludku najdete nejen užití bylinek, ale i očistné koupele - solné nebo rašelinové. Teď už víte, co si počít v případě překyseleného organismu.


Odkyselení organismu a tablety? Tabletky na překyselení celého organismu, zatím na trhu nejsou, ale pokud se se jedná o překyselení žaludku , které se projevuje pálením žáhy, je možno tablety použít. V takovém případě se jedná o tablety, suspenze i kapky. Seženete je v lékárně bez lékařského předpisu.


Je však třeba si uvědomit, že ačkoli se začneme cítit lépe, zdaleka nemáme vyhráno a je třeba v procesu stabilizace pokračovat. Naše tělo se bude zásobáren odpadu zbavovat postupně. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy. Onemocnění jater, žlučové kameny. Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH.


Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny. Dodatečná doporučení – k odkyselení pomůže také půst, ovocné, bramborové nebo rýžové dny, očista střev (klystýr), absence alkoholu a nikotinu atd. Zkusit můžete samozřejmě všechno. Pokud místo zásadité potravy člověk užívá léky určené k redukci kyselosti, docílí sice toho, že se kyselinotvorná činnost žaludku sníží nebo dokonce zastaví, ale tím se zase naruší trávení přijaté potravy a „začarovaný kruh může začít.


Pálení žáhy je tedy téměř vždy „voláním žaludku o pomoc. Je proto nezbytné zjistit své pH moči a podle potřeby doplnit zásadité látky. K pravidelné kontrole míry kyselosti našeho těla používáme lakmusový papírek, který zakoupíme v lékárně nebo ve zdravotních potřebách.


Na odkyselení organismu jsou doporučovány četné speciální přípravky a prostředky, svépomocí jej pak můžete dosáhnout fyzickými a dechovými cvičeními, zkvalitněním stravování, změnou životního stylu (konec s kouřením, alkoholem, stresem,…), pozitivním myšlením a dalšími postupy. Překyselení organismu neboli acidóza, vzniká zpravidla v souvislosti s naším životním stylem. Jaké jsou příznaky a dopady překyselení?


Jak překyselení rozpoznat Tak jako umíme my dávat najevo svou nespokojenost, dokáže totéž i naše tělo. A dokáže být při projevech neladu pěkně úporné. Acidóza neboli překyselení organismu v současné době sužuje spoustu lidí. Projevuje se bolestí břicha, pocity těžkosti či pálením žáhy. Ačkoli může mít různé příčiny, nejčastěji způsobuje překyselení žaludku konzumace příliš mnoha kyselinotvorných potravin a nápojů.


Třeba pálení žáhy je voláním žaludku o pomoc. V tom případě je nutné doplnit chybějící zásady, ne bránit produkci kyselin léky určenými k redukci kyselosti, které zároveň naruší důležitou tvorbu zásaditých látek v žaludku ,“ varuje Kosinová před vznikem dalšího začarovaného kruhu. Při léčbě překyseleného žaludku je třeba vyhnout se těmto potravinám, které konec konců nejsou vůbec zdravé. Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady.


To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda. Na dobré fungování potřebuje tělo rovnováhu mezi kyselinami a zásadami. Dieta na odkyselení organizmu je fajn.


Více čtěte na webu Rehabilitace. Nejprve si sepište, jak na tom zdravotně jste – od A až po Z. Při odkyselení není cílem zhubnout, ale věřte, že hubnout budete automaticky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky