pátek 22. února 2019

Hoblinkovač na sýr

Sada se používá na krájení sýra na tenké plátky (Têtê-de-Moine) nebo čokolády. Vybírejte tučnější sýr a obalujte dvakrát. Za to, že se někdy sýr na pánvičce úplně rozteče a jindy pěkně drží tvar, může většinou podíl tuku. Není proto vhodné sahat po sýru s menším obsahem.


Hoblinkovač s ostrým nerezovým nožem je také vhodný na strouhání čokolády. Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (trojobal).


Obalíme nejlépe 2x, aby sýr nevytékal. Po usmažení můžeme nechat okapat. Tete de Moine Cutter na sýr , řezačka na sýr , řezačka na sýr , kuchyňské doplňky, Kesper. Hoblík na sýr (ostehøvel) neboli plátkovač, či kráječ sýra je nástroj, který vytváří pravidelné tenké plátky tvrdého sýra.


Kuchyňské nádobí, prkénko a sýrové letadla Kesper jsou vyrobeny z vysoce kva. Má podobu lopatky s držadlem a širokou lichoběžníkovou čepelí, která je opatřena úzkým příčným otvorem s ostrým okrajem. Nástrojem se přejíždí po cihle sýra a ukrajují se tenké. Smetana se nerozdělí na pevnou hmotu a syrovátku – jen se taví a houstne. Dejte síto nad prázdnou misku, vyložte ho na 4krát složenou gázou nebo bavlněnou tkaninou.


Vložte sýr a nechte odtéct syrovátku – přibližně 40−minut. Potom sýr zavěste, aby odkapal zbytek syrovátky a sýr se zahustil. Na dně kastrolu se musí usadit tuhá sraženina, kterou je třeba scedit. Přes cedník hmotu zároveň důkladně vymačkejte.


Tento základ sýra můžete promíchat s libovolnými bylinkami či kořením dle chuti (osvědčila se například kořenicí směs na grilovaný sýr ). Struhadlo univerzální, na sýr a na citrusovou kůru, nerez materiál, vhodné do myčky, Tescoma představuje praktické struhadlo, díky kterému bude strouhání či plátkování potravin jedna radost. Vše zvládnete rychle a jednoduše a hlavně bez zbytečné námahy. Je vyrobeno z velice kvalitní nerezové oceli s dlouhou. Scezenou sýrovou hmotu vrátíme do hrnce, kam přidáme ještě máslo a jedlou sodu a mícháme, dokud se hmota nezačne tavit.


Poté přidáme sůl a zvolené koření podle vlastní chuti. Použil jsem grilovací koření na sýr. Ještě důkladně promícháme a ve chvíli, kdy je sýrová hmota hladká a táhne se, přemístíme ji do. Servírovací prkénko s noži na sýr Bambum Sakura.


Značka Bambum se chopila kuchyňských doplňků po svém a na scénu přichází s takovými kousky, které zaujmou nejen vysokou praktičností. Největší předností je materiál - vše je totiž vyrobeno z odolného bambusu, který je lehký, antibakteriální a navíc i ekologický. Postup: Sýr nakrájejte na kostičky a opatrně promíchejte s olivami, snítkami rozmarýnu a proužky cibule. Přendejte do uzavíratelné sklenice, zalejte olivovým olejem a nechte asi týden odležet. Doba zrání záleží i na tom, jak je sýr měkký při jeho nakládání.


Marinovaná feta je skvělá jen tak vínu nebo na salát. Vítejte na našem novém webu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky