středa 13. února 2019

Jak vyleštit poškrábaný nerez

Záleží na tom zda má poškrábaný nerez na sobě ochranný lak, či se. Diskuse na téma Poškrábaný nerez povrch. Po umytí horkou vodou a vyleštění utěrkou je pak nerezový hrnec jako vyměněný, lesklý, hladký. Proto jsme zjistili, co na nerez platí a jak dosáhnout toho, aby….


Na čistém nerezu není problém zabrousit či zaleštit takřka jakékoli poškození, dokonce se dá opravit i průraz.

Při povrchové úpravě lakem záleží na hloubce škrábanců, pokud se jedná pouze o povrchové poškození - pomůže. Náš tip: Jak levně vyčistit připálenou žehličku. Ani na starý dobrý ocet nemůžeme zapomenout.


Poradí si s úklidem i tentokrát. Stačí do něj namočit hadřík, přejet flekaté místo, a pak vyleštit suchou papírovou utěrkou. Sůl bývá při čištění velmi dobrým pomocníkem, na nerez ji ale v žádném.


Ostatně, o tom, jak odstranit vodní kámen, jsme vám již psali v článku ZDE. Kávové usazeniny se rozpustí jedlou sodou, lihová rozpouštědla odstraní zbytky lepidla či samolepek.

V zásadě platí pro všechny nerezové spotřebiče jedno pravidlo, jak dosáhnout pěkného výsledku, a to nenechávat předmět. Na nerez musí ísť čo najhladší a najjemnejší prostriedok. Nerezové spotřebiče sice v kuchyni vypadají skvěle, ovšem mnohem hůř se udržují. Vzniklé škrábance již nikdy neodstraníte a ani sebelepší vyleštění vzhled.


Celý proces není až tak složitý, pokud víte jak na to, a pokud používáte ty správné pomůcky. Samozřejmě platí, že pro leštění nerezového povrchu je nutné používat pouze a výhradně brusivo a leštící nástroje pro nerez určené, respektive leštící pásy, lamely, pasty a leštící kotouče na nerez. CIFem na nerez a bude to.


Jak tedy správně postupovat? Přímo u výrobců spotřebičů nebo v e-shopech s profesionálními čisticími přípravky si kupte speciální přípravky určené na nerez povrch. Ať už jde o tekuté přípravky nebo pěny, které používáme raději, protože lépe drží na svislých plochách a nestékají, vždy obsahují složku. Drátěnky ani kartáče: Možné riziko poškrábání. Mimochodom , to je profesionalná technologia, nerez sa dá vyleštiť , len leštením filcom.


JEMNOU stranou, ne tim rejzakem,. Můžete jej dát i do rozprašovače, nastříkat na plochu a vyleštit ji. Podívejte se na ukázku, jak vyčistit například nerezový hrnec pomocí Autosol SHINE. Jednoduše, během pár minut je nádobí jako nové.


Povedlo se mi vyvařit veškerou vodu včetně bylinek a koření.

K ohni naštěstí nedošlo, ale nerezový hrnec vypadal zničený. Stačilo pár minut čištění pomocí čistící pasty a hadříku a bez velké námahy jsem vyčistil hrnec do. Nerez je zrádný v tom, že jsou na něm vidět jak otisky prstů, tak kapky vody.


Ty ale můžete odstranit, pokud použijete olej. Někdo doporučuje dětský olejíček, jiný klasický olej na smažení. Naneste jej na papírovou utěrku a povrch přeleštěte. A děs běs…vypadá to furt jak upatlané a poškrábané :cert: Kdybych to věděla tak bych digestoř nechala schovat do skříňky, ale vůbec jsem o tomto problému netušila a líbil se mi digestoř volně… Děkuji za každou. Jak čistit nerez bez chemie.


Přípravky se na první pohled liší cenou, konzistencí a zejména obsahem abrazivních prvků. Ve všech případech ale bohužel škrábance pouze na chvíli schovají, jenže neodstraní,“ krčí rameny Jan Pavlův, který se roky živí v Praze mytím aut. Jak sám dodává, na větší škrábance už si netroufá a volá odborníky.


Něco podobného se mi povedlo u nerezové ledničky. Po malování jsem jí čistil houbičkou VILEDA ( s černou nebo zelenou abrazivní plochou - to už si nevzpomenu, určitě to ale nebyla modrá, která je myslím na teflon ). P1na sucho, druhý krok P2kolmo na předchozí stopu brusu tak dlouho než tato stopa zmizí a hlavně mazat lojovou pastou, další krok P 400.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky