úterý 26. února 2019

Formičky na creme brulee

Nachystejte si formičky na crème brûlée a troubu rozpalte na 150°C. V nepřilnavém hrnci si zahřejte smetanu s vyškrábaným vanilkovým luskem. Připravíme si menší formu, nalijeme horkou vodu a umístíme formičky na crème brûlée. Hotovou směs postupně nalijeme do formiček a dáme do předem vyhřáté trouby na 165°C (bez použití horkovzduchu) na minut. Formičky poté vyndáme z trouby, necháme vychladnout.


Podle hodnocení receptu na webu se však zdá, že mnozí jiní uspěli a pochutnali si, stejně jako my při jeho přípravě na focení.

Možná byl problém v tom, že se Vám pudink udržel na lžíci (v receptu je o tom zmínka) mnohem dříve, než nám, a pak se při dalším zahřívání žloutky srazily, což nebylo cílem, anebo to jen chtělo mírnější oheň. Vyberiete plech a vyberiete formičky z horúcej vody, najlepšie s kliešťami na grilovanie s gumeným koncom. Creme brulee má povrch mesiaca a na niektorých miestach je možno trochu pripálené. V tom prípade to robte nabudúce o minútu či dve kratšie. Následně je uložte do chladničky, kde vychladnou úplně – můžete je tam nechat i přes noc, aniž byste ohrozili strukturu krému.


Teraz si pripravte formičky. Mali by byť štyri o minimálnom obsahu 1ml. Pekáč priklopte väčším plechom tak, aby na jednej strane mohol unikať vzduch.

Postup: Predhrejte rúru na 160°C, teplovzdušnú na 140° C. Obe druhy smotany a vanilku dajte do rajnice a na miernom ohni pomaly ohrievajte tesne pod bod varu. Je pečenie zákuskov, koláčikov, tort či slaných pagáčikov vašim hobby? V takom prípade si medzi formami na pečenie určite nájdete svojho favorita.


Rôzne zapekacie misky, formičky či tortové formy rôznych tvarov a veľkostí. V ponuke nášho katalógu objavíte naozaj všetko, čo pre pečenie potrebujete. Patříte mezi ty, kteří rádi tráví své volné chvilky u pečení sladkých pochoutek?


Pro tyto účely nabízíme řadu šikovných formiček na pečení, které vám práci ještě více zpříjemní. Vyzkoušejte silikonové formy či vánoční formičky , které vám pomohou vytvarovat vše naprosto jednoduše a dokonale. Zapékací miska na creme brulle a muffiny - misky sada ks.


Nalijte horkou směs do formiček, naplňte je až po okraj. Pekáč převrstvěte pečícím papírem a nechte na jedné straně škvíru, aby mohla unikat pára. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch.


Těsto vyválíme na placku a vykrájíme kolečka - tak velká, aby stačila na dno i boky budoucích košíčků. Dáme formu alespoň na minut do mrazáku.

Postačí vám k tomu pouze kvalitní smetana ke šlehání, žloutky, vanilkový lusk, krupicový cukr a hnědý třtinový na flambování. Na cestě k úspěchu by vás měli kromě zmíněných ingrediencí doprovázet také žáruvzdorné rukavice, flambovací pistole a další pomocníci. Vybírat můžete formy na vanilkové rohlíčky, pracny, včelí úlky, košíčky nebo na ořechy a mnoho dalších druhů. Hotové výrobky snadno vyklopíte, nemusíte se obávat, že by se těsto uvnitř formičky přilepilo.


Ovo je najsavršeniji desert koji cete napraviti! Sada sam ga pronašla i želim da ga podelim sa svima. Napomena: Potrebno ga je pripremiti dan ranije.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky