pondělí 23. září 2019

Pektogel

Hlavní stránka konzervanty, želírovací přípravky přípravky pro zpracování ovoce a zeleniny. Výrobek byl vložen do databáze již v minulosti, proto se údaje nemusí shodovat s aktuální podobou. Zjistili jste, že má jiné složení? Specialisté na drogerii a kosmetiku.


Doručení až domů nebo osobní odběr. Pektogel - recepty na každý den.

Další slevy ostatních výrobků pro vaření a pečení na Kupi. Sypký přípravek na želírování ovocných džemů, marmelád a rosolů. Používá se zejména při zpracovávání ovoce s nižším obsahem pektinu a zajišťuje gelovou konzistenci.


Kč hmotnost g cena za 1g 4Kč cena za 1g zpracovaného ovocného množství ovoce zpracovaného jedním balením. Neni to zadna chemie, je to latka prirozene se vyskytujici v ovoci, myslim, ze max je tam jeste pridana kys. Same Day Dispatch Mon-Fri Up To 4pm.


Chuťově zajímavá kombinace citronu, máku a jahod. Recept na lahodný zákusek k odpolední svačině. Pektin,pro všechny kdo zavařují,je to nepostradatelná surovina.

Pro mě to byla noční můra. Jsem vyučena jako chemik a tak vše chemické v jídle je pro mě opravdu noční můrou. Začal čas zavařování a marmeládování. Momentálně nejlepší cena! Balení 1g postačí na kg ovoce.


Ale už to není to co to bývalo a není v něm tolik toho pektinu, nahrazují ho škrobem a musí toho dávat víc a není to pak dobré. Já jsem si koupila čistý jablečný pektin, není to zrovna levné, ale rozhodně to opravdu želíruje a nemusí se ho dávat tolik. Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom. Keďže mám jahodové pole rovno pod nosom a plné sladučkých jahô rozhodla som sa použiť svoju. Přisypeme zbytek cukru, do kterého jsme zamíchali pektogel a ještě minut povaříme.


Horké plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme asi minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Když dělám malé množství, tak nesterilizuji. Původní recept: kg ostružin, 5g jablek, dcl vody, 7g cukru. Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke společenské aktivitě. Přidáme pektogel , kyselinu citronovou, rum a ještě dovaříme minut.


Plníme sklenice, otáčíme víčkem dolu a po vychladnutí uskladníme. Nejlepší recepty a články. Klasické kuře na paprice.

Po minutách přidáme pektogel , zavřeme a necháme pekárnu pracovat. Ještě horkou marmeládu plníme do nahřátých sklenic, otočíme hore dnem a necháme do druhého dne vystydnout. Marmeládu z pekárny podáváme podle chuti. Protože ostružiny obsahují méně pektinových látek, používáme při přípravě ostružinového džemu rosolotvorné konzervanty, v tomto případě pektogel. Pokud se tomu chceme vyhnou, můžeme ostružiny kombinovat s ovocem, které má vyšší obsah pektinových látek jako například jablka.


Použijeme stejný podíl ostružin a. Malinový protlak povaříme asi minut. Jakmile protlak zhoustne (po – minutách), přidáme po částech zbytek cukru a celé maliny a vaříme než začne džem rosolovat. Po rozpuštění cukru ještě přidáme kyselinu citrónovou, rozpuštěnou ve lžíci vody. Přírodní citrusový pektin používáme do našich džemů, marmelá zavařenin, a jelikož jsme zjistili, že není možno ho sehnat v menším množství pro koncového zákazníka, který si chce zpracovat (zdravě) vlastní úrodu do různých forem zavařenin. V troche odváženého cukru rozmiešame pektogel , aby sa rovnomerne rozpustil a nerobil hrudky.


Cukor a cukor s pektogelom nasypeme do drene a znovu uvedieme do varu. Miešame kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení cukru a želírovacieho prípravku s kyselinou citrónovou dostane čučoriedkový džem krásny, takmer priezračný vzhľad. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně štavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–9g ovoce.


Náš e-shop drogerie Xantea.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky