středa 19. července 2017

Jak uskladnit chleba

Chcete mít doma dobrý a měkký chleba stále po ruce? Pak je potřeba vědět, do čeho a jak ho uložit. Když pečivo necháte jen tak povalovat v mikrotenovém sáčku, ve kterém jste ho přinesli z obchodu, nenaříkejte pak nad jeho kvalitou.


Přebytečný chléb zamražte. Pokud máte víc chleba , než dokážete sníst před tím, než během pár dní ztvrdne, nejlepší způsob, jak zbytek uchovat, je zamrazit ho. Zamrazení chleba sníží jeho teplotu dostatečně na to, aby se zastavila rekrystalizace chlebového škrobu a chléb neztvrdnul. Stárnutí chleba lze zastavit zmrazením v umělohmotném obalu, ideálně při teplotách nižších než mínus stupňů.


Zmrazujte co nejčerstvější chléb, uchová si tak své vlastnosti po dobu několika týdnů až měsíců. Z chleba , který máte doma už dny, si raději udělejte topinky, směje se. Krásny, nadýchaný bochník plný chuti a zdravia dokážeme upiecť aj my sami bez problémov.


Vďačíme za to kvásku, ktorý svojou prácou „vytiahne “ chuť a kvalitu zo zrna, a to negatívne v ňom zneguje. Ako kváskový chlieb či pečivo správne skladovať? Prinášame vám tipy ako správne skladovať chlieb. Pyszny domowy chleb wymaga odrobiny cierpliwości, siły w rękach i umiejętnego składania. Oto prosty i szybki sposób.


Upečený chleba musíme v první řadě nechat zcela vychladnout na mřížce. Chleba je jeden z nejtradičnějších českých druhů pečiva a denně jej do domácnosti kupují tisíce lidí. Všichni víme, že nejlepší je chleba hned první den, ideálně čerstvě vytažený z pece. Jak si křehkou, křupavou kůrku a vláčné těsto užít po několik dní?


Zkusili jsme vypátrat několik tipů, které by mohly. Jak správně vybírat chléb v obchodě. Mezi viditelné vady chleba patří především vady v jeho tvaru, vzhledu, objemu a dále různé vady kůrky.


Naopak mezi skryté vady, které se poznají až po rozkrojení chleba a jeho následném smyslovém hodnocení, patří vady střídky a vady ve vůni a chuti. Při nákupu chleba je třeba. Chleba není tak levný, abychom nesnědené kousky házeli do odpadu.


A to ani tehdy, když je chleba ztvrdlý „na kámen“. Jedinou podmínkou dalšího zpracování je, aby starý chleba nebyl plesnivý. Jak zpracovat starý chleba ? Chcete-li chleba nadlouho uskladnit , dejte ho do dobře utěsněného igelitového pytlíku a do mrazáku, kde chleba vydrží poměrně dlouho.


Po vyndání chleba z mrazáku je potřeba ho nechat samovolně rozmrazit. Chléb je nejlepší zabalit do čisté a suché utěrky. Ideální podmínky pro skladování chleba jsou překvapivě teploty nad dvacet stupňů, zhruba do Celsia, tehdy chleba netvrdne, nedrolí se, ale zase hrozí větší riziko plesnivění.


Zásadní tedy je, jak přesně chleba uskladníme. Vyhýbat bychom se měli igelitovým sáčkům, kdy chléb nemůže dýchat. Pokud skladujete chleba v igelitovém sáčku, není to dobře.


Správný postup by měl být takový, že chleba zabalíme do lněné utěrky a uskladníme jej v chlebníku. Takto vám začne pečivo velmi rychle plesnivět. Ze všeho nejdříve zabalte chleba do igelitu nebo alobalu.


Právě tyto druhy obalů jsou ideální, jelikož zachytí přirozenou vlhkost chleba a tím ho chrání před vysušením a ztvrdnutím. Následně jej vložte do plastového sáčku určeného pro zmrazování a snažte se vytěsnit veškerý vzduch. Nejlepší možností, jak mít stále čerstvý chleba , by byl nákup jen takového množství, které se sní ještě týž den, kdy bochník přinesete domů. Na výběr jsou různé druhy chlebů rozmanitých velikostí, a menší bochník není problém spotřebovat v den nákupu.


Bohužel po upečení jsem zjistila že chleba je sice chuťově výborný,ale nebyl nadýchaný póry tam byli ale ne takové jako u normálního chleba. Pořádně jsem si přečetla jak se má kvásek nechat nakynout a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky