pondělí 24. července 2017

Pračka se sušičkou vítěz testu

V našem srovnávacím testu nejlepších praček se sušičkou jsme se důkladně věnovali více než deseti pračkám. Pračka se sušičkou v sobě pojí dva spotřebiče. Sušení ovšem v případě kombinovaného spotřebiče není zcela rovnocenné sušení v sušičce, větší důraz jsme tedy kladli na praní, jako primární funkci těchto spotřebičů.


Nejlepší pračka se sušičkou v jednom je podle našeho testu AEG SensiDry L9WBA61B. Jde o AAA pračku se sušičkou – tzn.

A pro energetickou úspornost (aktuálně nejúspornější známka na štítku), druhé A pro účinnost praní a třetí A pro účinnost odstředění. Přestože se u některých modelů praček se sušičkou stává, že vysušené prádlo není suché na 1 a nachází se v něm určitá zbytková vlhkost, stále je to nejvhodnější volba, pokud chcete mít spotřebiče v jednom a ušetřit si tak mnoho času i námahy, které musíte vynaložit na vyprání, vyndání z pračky, pověšení na věšák či prádelní šňůry. Má to ovšem jednu podstatnou výhodu: proces praní a sušení není přerušen. Ušetříte tak čas, který můžete využít pro příjemnější věci – vaše pračka se sušičkou se postará o zbytek.


Jestli je koupě pračky se sušičkou skutečně výhra, jsme prověřili v aktuálním testu. Dům se zahradou či velký byt s terasou je snem mnoha lidí, ne každému se ale splní. Kdo nemá možnost věšet prádlo ven nebo třeba na půdu a nemá kam umístit sušičku, se často uchyluje k sušení v domácnosti na rozkládacím sušáku.


Třetí možnost, pračky se sušičkou , jsme pro tentokrát nechali stranou a pouze se o ní letmo zmíníme.

Pračky se sušičkou si totiž zaslouží vlastní test. Níže vám v krátkosti vysvětlíme výhody a nevýhody obou variant zahrnutých v testu praček, ale i to, jakou vybrat velikost bubnu a jaké parametry a funkce by dobré pračce neměly chybět. Samozřejmě, má to své výhody, ušetříte za nákup jednoho spotřebiče, přesto získáte oba, ale všechno má své pro a proti.


Uvádíme hodnocení nejlepších praček dle německého Testberichte. Nemusíte se tak obávat, že by pračka disponovala technologií, kterou by sušička neuměla využít a naopak. Nezapomeňte také na fakt, že si můžete pořídit jeden přístroj, který zvládne praní i sušení.


Testovali jsme také varianty praček se sušičkou. Jako doplněk by vám mohlo posloužit také srovnání pracích prášků. Kombinovaný spotřebič nejenže vůči dvěma samostatným zařízením uspoří spoustu místa, ale rovněž vyjde levněji. Svědčí o tom ostatně i cena, která se běžně pohybuje kolem tisíc korun. Na druhou stranu jde o model, který se těší mimořádně vysokému hodnocení v testech praček – a i přes vyšší cenu patří k velmi prodávaným.


Má výše zmíněný nepoměr mezi kapacitou pračky a sušičky, sušení nebývá tak dokonalé jako u samostatného zařízení a na výběr také bývá méně programů. Po pár použitích vlhké stěny zmizely. Nevím, jestli je to sušičkou , ale i dětem se polepšilo.


Vadí mi však, že ponožky se po určité době dost srazí, sem tam při nešikovnosti i nějaké tričko. Ale za ten ušetřený čas to stojí.

Sušička je sice hlučnější než pračka , ale nedám na ní dopustit. Podrobněji o vítězích testu praček se sušičkou. Ze všech testovaných modelů bychom za nás doporučili trojici s nejlepším hodnocením, tedy produkt od Miele, Bosch a AEG. Tyto výrobky dosáhly kladné výsledky v oblasti praní i sušení a také nabízejí jednoduché a intuitivní ovládání. Výběr modelů praček se sušičkou je poměrně velký a lze vybrat z široké škály rozměrů i programů.


Inspirovat se můžete v našem testu. Tentokrát jsme do něj zařadili předem plněné pračky standardních rozměrů i takzvané slim modely s hloubkou do cm. K tradičním nešvarům, za které jsme sráželi body, patřilo máchání.


Kombinovaná pračka se sušičkou zpravidla suší déle, než její samostatně stojící protějšky. Sušení prádla se tak může protáhnout i na pět hodin. Jak ukázal nezávislý test praček se sušičkou , často se také děje to, že sušička má problém s tím, k čemu byla vyrobena, s dokonalým sušením. O nižší spotřebu vody se postará průtokový měřič, čas a elektřinu šetří termo-odstřeďování, zvláštní kombinace teplého vzduchu a odstřeďování. Tohle je zcela zásadní otázka , na kterou byste měli znát jednoznačnou odpověď.


Ačkoli byla varianta 2v(tedy pračka se sušičkou jako jeden spotřebič) dost populární, nyní tomu již tak úplně není. Následně se podíváme podrobněji na nejlepších praček. Pokud si chcete pořídit pračku se sušičkou , pak vězte, že jim bude věnován jeden z dalších článku na našem webu.


Parťákem je jí sušička s tak vynikající sušící. V testu se umístil druhá a její hlavní výhodou oproti vítězi testu je o cca nižší cena – cca pod 20. Tento model je velmi dobrý – jen trochu hůře suší (třída B), má ale mnoho funkcí, je rychlá a má desetiletou záruku na motor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky