pátek 21. července 2017

Chladící smyčka ke kotli

Zejména pro případy, kdy dojde k výpadku elektrického proudu a oběhové čerpadlo přestane odvádět z výměníku horkou vodu. Možné použití je jen pro kotle do článků! Dochlazovací smyčka funguje tak, že v kotli nebo těsně za ním je instalována nějaká spirálová trubice, která prochází horkou vodou na výstupu z kotle.


Tato trubice se na jedné straně připojí k vodovodu a na druhé straně se vyvede do odpadu. Ale ještě mezi hadici z vodovodu a kotel se připojí termostatický ventil s.

W Celková délka : 9mm. Chladící smyčka je bezpečnostní prvek, který se používá u krbových kamen s výměníkem a krbových vložek s výměníkem. Zajišťuje topný okruh proti přehřátí v případě výpadku elektrického proudu, kdy se zastaví oběhové čerpadlo a došlo by k přehřátí výměníku.


Dům a zahrada - Chladici smycka bazar. Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den. Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii.


ZABEZPEČOVACÍ ZAŘÍZENÍ ke kotlům DAKON v sortimentu eshopu Topení-koupelny.

Dále nabízíme kotle, radiátory, bojlery, čerpadla, domácí vodárny, vany, sprchové kouty, nejrůznější boxy a další vybavení pro Vaši koupelnu. Firma Dušan Mikulenčák je od 5. Krbová vložka a test funkce chladící smyčky. Poradna chladící smyčka , chladící smyčka dakon, chladící smyčka ke kotli , chladící smyčka proti přetopení, chladící smyčka viadrus, termostatický ventil pro chladící smyčku, zapojení chladící smyčky. Dobrý den, zdravím všechny, potřeboval bych poradit s výběrem chladící smyčky ke kotli.


Mám pětičlánkový viadrus a standartně se k němu dodávala chladící smyčka - nějaká Itálie. Když mi ji v zárudční lhůtě asi po třetí měnili (volal jsem i do viadrusu a tam uznali chybu), přišli topenáři s alternativou. Další věcí, kterou je třeba brát v potaz, je samotné přikládání.


Klasickou variantou je kotel na tuhá paliva, kde se přikládá ručně. Je tedy nutné ke kotli i několikrát denně chodit a přikládat palivo. Tato varianta je sice méně pohodlná, ale na druhou stranu patří dané provedení mezi cenově dostupnější a. Bezpečnostní výměník tepla (chladicí smyčka ) Součástí bezpečnosti kotlů Dakon jako ochrana proti přetopení je chladicí smyčka zajišťující bezpečný odvod přebytečného tepla z kotle.


U kotlů řady DOR a KP PYRO Fje chladicí smyčka integrovaná uvnitř kotle. Díky jednoduchému ovládání může s kotlem uhlí manipulovat kdokoliv. Bezpečný provoz kotle na uhlí zajišťuje vestavěná chladící smyčka s celou řadou dalších regulačních a zabezpečovacích prvků u kotle na uhlí.


Jednoduchou montáž všech kotlů na uhlí zajišťují závitové příruby.

Ono taky především budíky zepředu na kotli nejsou úplně tak přesné, takže odchylka 5°C není nic neobvyklého. Pokud máte kotel pár dnů a přetopila jste dneska tak kapající ventil chladící smyčky nemusí nic vypovídat. To spíš začne dobudoucna prokapávat vlivem usazení smítka nebo vodního kamene na dosedací ploše.


Spirála může být použita jak v uzavřeném tak i otevřeném systému. Prodám zplynovací kombinovaný kotel atmos na uhlí a dřevo C18S. Chladící smyčka spolu s jednofunkčním ventilem schladi kotel když teplota překročí stupňů Celsia,nedopouští vaření vody. V některých kotlech je již chladící smyčka od výrobce instalována v jiných je nutne ji dodatečně instalovat.


Chladicí smyčka může byt použita v kotlích o výkonu do 34kW. Zastaví se oběhové čerpadlo kotle, který má v sobě žhavé palivo, a teplota otopné vody v kotli začne prudce stoupat, protože se teplo z kotle neodvádí. Tomuto nebezpečí je možné předcházet instalací dochlazovacího ventilu, který ke své činnosti nepotřebuje elektrickou energii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky