pondělí 3. července 2017

Jasmínová rýže v parním hrnci

Jasmínová rýže po Thajsku: Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na díl rýže cca dílu vody. Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut. Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli.


Největší chyba je nesprávný poměr rýže.

Ahoj, já vařím rýží v parním hrnci vždycky ve vodě, je to napsané v návodu ( v receptech). Navíc nevím, nevím, jestli by ti změla jen párou. Postup je následující - do zásobníku parního hrnce dám vodu. Pak si převařím vodu na rýži, kterou dám do nádoby na vaření rýže.


Propláchnu rýži, osolím vodu a přidám. Rýže uvařená v parním hrnci recepty, které budete milovat. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma jak uvařit rýži v parním hrnci. Jak mám uvařit rýži a těstoviny v parním hrnci ?

Mám dát do mističky vodu a do ní rýži. Dobrý den,mohli by jste mi prosím poslat také nějaké recepty na vaření v parním hrnci ? V parním hrnci dělám také ostatní jídla, pro něž se vaření v páře doporučuje – třeba vařené pudingy podle tradičních receptur, rýžový či jáhlový nákyp (ale rýže či jáhly musejí být předvařené). Jak vařit rýži v pomalém hrnci recepty, které budete milovat.


Těstoviny mi přijdou jako blbost vařit v parním hrnci , ale rýže je z něj super! Rýži nejdříve pořádně propereš - já to propírám aspoň šestkrát v odměrce a peru rukou, pak vodu sleju naleju novou a znovu a znovu… Chce to také nějakou kvalitnější rýži. My máme rádi kulatozrnou a na něco také arborio. Pomocník pro rychlé a zdravé vaření s příjemným moderním designem.


Parní hrnec od Ety je jedinečný a spolehlivý pomocník pro zdravé, úsporné a rychlé vaření. Vařená rýže v parním hrnci recepty, které budete milovat. Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě (studená i horká jsou špatné, protože se rýže lekne ). Do misky na rýži dáme propláchnutou rýží ve studené vodě, zalijeme 6ml vody, přidáme natrhanou petrželku a lžičku Podravky. Do parního hrnce nalijeme maximum vody, misku s řýží vkládáme doparní misky na první patro.


Přiveďte k varu a vařte rýži na menším plameni v hrnci zakrytém pokličkou. Po pěti minutách vaření vypněte. Hrnec s rýži obalte utěrkou a dejte ho pod peřinu.


Za – minut bude rýže hotová, vcucne přebytečnou vodu a teplem změkne.

Doporučují naše babičky. This feature is not available right now. Please try again later. Smíchat v těsto,udělat koule asi jako pinpong. Podává se jako klasický knedlík k omáčkám a podobně.


Zapneme hrnec a paříme cca minut. Pěstuje se v Thajsku a hojně se využívá v čínské kuchyni. Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“.


Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báječnou surovinou pro přípravu lehkých ovocných jídel, ať už teplých nebo studených. Je lehce stravitelná, levná, můžeme ji mít stále v zásobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky