úterý 25. července 2017

Mlýnek na lněné semínko

Zkuste mlýnek na koření. Pokud vám nevadí trocha ruční práce a bolesti v zápěstí, skvěle vám poslouží mlýnek na koření-malé zařízení pro manuální použití. Vsypte do mlýnku lněné semínko a pokud máte tu možnost, nastavte jemnost mletí na nejvyšší. Potom se do toho pusťte! Možná vám to zabere několik minut.


A to ideálně v mlýnku speciálně určeném pro lněné semínko.

Lněné semínko a jeho vliv na zdraví. Léčivé účinky lnu byly známy již v Antice. Dnes se len právě i kvůli příznivým účinkům na lidské zdraví pěstuje po celém světě, a tak neexistuje snad jediný člověk, který by jej neznal. Rakovina tlustého střeva a lněné semínko.


Výzkumy vlivu lněného semínka na riziko kolorektálního karcinomu jsou protichůdné. Některé ukazují, že příjem liganů v lněném semínku riziko kolorektálního karcinomu nesnižují, jiné naopak ano. Na lněné semínko a jeho léčebné účinky poukázala Dr.


Budwig, která jej doporučovala konzumovat nejen během potíží, ale i preventivně. Mlýnek na lněné semínko.

Lněná semínka podobně, jako je tomu inu ostatních, jsou z hlediska obsažených látek doslova pokladem. Nakonec jsem si nechal to nejlepší. Tento mlýnek nemele jen obilí a některé luštěniny (například cizrnu), ale umí pomlít i některá semínka (my na něm úspěšně meleme např. lněné semínko ) a hlavně mák! Ruční mletí máku je fakt otrava. Jemnost se v průběhu mletí obvykle samovolně mění a. Jedná se o nevolnost, zvracení, průjem nebo bolesti břicha.


Jak lněné semínko používat a konzumovat? Předně je nutné zdůraznit jednu podstatnou skutečnost – projde-li lněné semínko trávícím traktem v celku, jeho účinku budou naprosto minimální. Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních dnů neodpověděl. Z hlediska výživnosti je ideální ho konzumovat zasyrova. Na druhou stranu jsou semena tvrdá, takže se těžko tráví.


Musíte je tedy pořádně rozkousat, případně nejprve rozemlít či rozdrtit. V takovém případě by se mělo lněné semínko jíst dvakrát až třikrát denně semínko namočené ve vodě. Konzumace semínka také vede k normalizaci činnosti střevní. Ingredience: lněné semínko (vždy čerstvě umleté), kefír. Postup: Čerstvě umelte požadované množství lněného semínka a vsypte je do kefíru.


Promíchejte a ihned vypijte na lačno. Po dobu tří týdnů užívejte lněné semínko s kefírem, a to vždy ráno na lačný žaludek – místo snídaně.

Nepřipravujte si jej však na více než dny dopředu. Kvůli vysokému obsahu tuku drcené semínko rychle žlukne. V případě, že si předmelete lněné semínnko.


Používáte hodně lněné semínko ? Nevím jak vy, ale já to splnila za jedna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky