čtvrtek 7. září 2017

Bohyně lásky egypt

Je bohyní tance, hudby, lásky a alkoholu. Také byla jedním z podsvětních božstev. Toto je jen zlomek z funkcí připisovaných bohyni Hathor, nejdůležitější však byla funkce bohyně lásky. Vhodná je také jako dárek z cest, pokud jste zapomněli v Egyptě svým blízkým zakoupit nějaký ten suvenýr.


Hathor byla bohyní tance, hudby, lásky a alkoholu.

Byla též uctívána jako kraví bohyně. Zobrazována byla s rohy, mezi nimiž svítilo slunce. Hyksósové přejali od Egypťanů jenom částečně některé náboženské představy (zejména uctívali egyptského boha Sutecha), rozvíjeli především své vlastní představy (semitská bohyně lásky , plodnosti a války Astarté, semitská bohyně války a plodnosti Anat), které si přivezli z mateřské země. Její manžel (bratr) Šu byl bohem vzduchu a slunečního svitu, a proto byla Tefnut spojována s měsícem. Stejně jako Šu, také Tefunut mohla být považována za Oko Rea, potom byla znázorňována se lví hlavou (a byla uctívána v Leontopoli).


BOHYNĚ ESET - SYMBOL LÁSKY. Hathor je egyptská bohyně , která plnila celou řadu úloh.

Byla bohyní hudby, tance, lásky , krásy, ochránkyně zemřelých, které probouzela a vítala v podsvětí a dokonce také bohyně alkoholu. Počasí v Egyptě, týdenní předpověď, počasí Egypt září, říjen, webkamery online. Ona byla také připočítána jako ochránce horníků, tak tyrkysová je často s ní spojena. Obyčejně je znázorněna krávou nebo sluncem s houkačkami a drží sistru.


Proto byla rychle ztotožněna s příbuznými lvími bohyněmi. Isis je bohyně a manželka Osirise. Představovala ideál ženskosti. Isis patronovala mateřství a děti.


Byla vykreslena hlavou kočky. Její kult byl rozšířen mimo Egypt. Bohyně starověkého Egypta. Bastet byl zvláště ctěn ve městě Bubastis.


Okázalá lví hříva lemující zvířecí obličej přecházela vpředu v ženskou paruku splývající na prsa. Tlama lvice byla vždy zavřená. Obzvlášť důkladně byly zpracovávány oční bulvy, někdy malované a jindy vykládané horským křišťálem.

Křížovník - online křížovkářský slovník zcela zdarma nejen pro Váš počítač. Funguje dobře i na tabletu a mobilu. Na této stránce jsou výsledky na dotaz egyptská bohyně lásky v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá.


V Thébách byla také bohyně mrtvých. Horova, sestra a manželka Osirisova byla uctívána v Philae, později uctívána v celé Římské říši. Volné pro komerční užití Není nutné uvádět zdroj. Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář. Zdobily ji kravské rohy.


Měla na starosti i štěstí, tanec a hudbu. Sachmet - bohyně války. Ptah - bůh, který vyslovoval jména všech věcí na světě. Když je vyslovil, začaly věci existovat. Eset (Isis) - manželka boha Usiera.


Pečovala zejména o ženy a děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky