pátek 1. září 2017

Domaci paštikové koření

Nachystáme si celý černý pepř, nové koření , bobkový list, hřebíčky, sušený tymián a zázvor nebo muškátový oříšek. Všechno koření umeleme, smícháme a nasypeme do čisté suché sklenice se závitem. Domácí paštikové koření se používá k přípravě delikátních paštik.


Koření přidáváme jen po špetkách. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Paštikové koření si můžete udělat i doma. Tento recept jsem kdysi získala a paštikové koření už si dělám jen podle něho. Je to levnější (o hodně) a chuťově si jej můžeme zcela přizpůsobit.


Tématické fráze: paštikové koření složení paštikové koření paštikové koření recept co obsahuje paštikové koření domácí paštikové koření složení paštikového koření recept na paštikové koření koření do paštiky kde koupit paštikové koření kardamon koření jak používat koreni na pastiku složení. Při výrobě zvěřinových paštik budeme používat toto paštikové koření - hřebíček, muškátový oříšek, muškátový květ, pepř, bobkový list, bazalku, dále bílé nebo červené víno, koňak, brandy, víno šery, česnek a jalovec. Dobrou chuť dodají paštice také lanýže, žampiony a sardele.


Pár kousků základního koření , jako je hřebíček, nové koření , skořice, voňavý anýz a badyán.

Trocha drcení, mletí a máte domácí, zaručeně originální a perfektní perníkové koření. To použijete nejen do vánočních perníčků, ale také při pečení perníku na plech a jiných dobrot. Pak ho prosejeme přes jemné sítko. Koho začne vaření domácích paštik bavit, mívá nějakou tu vlastní kořenící směs. Já tu svou připravuji ze směsi pepře, nového koření , muškátového ořechu, nového koření a hřebíčku.


Na paštiku ze zajíce (nebo králíka) používám koření divoké: nové koření , bobkový list, tymián, jalovec, pepř. Skládá se z nového koření , zázvoru, pepře černého, muškátového ořechu, bazalky, tymiánu, bobkového listu, skořice a soli. Výpek z masa tenhle problém evidentně nemá. Výslednou směs pak dochutíme kořením – buď použijete hotové paštikové koření nebo dochucujete jen směsí pepře a soli – i to má něco do sebe. Ale pokud zavařujete domácí paštiku do skleniček poprvé, doporučuju to koření.


Problémem také je, že hodně směsí koření obsahuje glutamát či dokonce protispékací látky, nic z toho ale není v koření doopravdy potřeba. Jak si namíchat vlastní kořenící směsi. Kde koupit kořenící směsi paštikové koření a jiné?


V Království chuti, Nuselská 1 Praha - Nusle. Obchod a e-shop Království chuti prodává vážené koření , zrnkovou kávu arabica a robusta, sypané černé, zelené a ovocné čaje, rooibos, mate, bylinky i bylinné směsi, ořechy, semena, suché plody a spoustu laskomin. Objem formy stačí kolem 7ml až litr.

Nejprve ale formu vyložte plátky slaniny tak, aby zčásti přečnívaly ven, na slaninu rozetřete a upěchujte masovou směs, načež na ni nahoru překlopte. Toto je základní směs, hodící se pro všechny druhy mas. Směs koření na domácí paštiku. Místo hotových zakoupených směsí je lepší mít svá vlastní paštiková koření , nikoliv univerzální koření , ale podle dobrých receptů a vlastních zkušeností do každé paštiky jinou směs. Dodává jí specifickou a neopakovatelnou chuť.


Janků-Sandtnerové, Perníkové koření podle M. Zvěřinové paštiky jsou oproti těm z drůbežího, vepřového a hovězího masa specifické v dokořenění. V případě zvěřinových domácích paštik budeme používat následující paštikové koření : hřebíček, muškátový oříšek a květ, pepř, bobkový list, bazalku, bílé i červené víno, koňak, brandy, česnek, jalovec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky