pátek 7. září 2018

Pšenično žitný chléb z kvasnic

Po minutách snížíme teplotu na 200° a dopékáme přibližně minut. Během pečení ještě dvakrát postříkáme vodou. Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.


Pšenično - žitný chléb s lněným semínkem. Tématické fráze: domácí zitny chleb domácí zitny chleba do trouby recept na domácí žitný chleba do trouby domácí žitný chleba domácí žitný chléb v troubě domací pšenično žitný chleba žitný chléb z trouby recept na chleba domácí pšenično žitný chléb domácí chleba do trouby z kvasnic psenicno zitny chleb.

Chléb pšenično - žitný z pivního kvásku. Nejlépe chutná v kombinaci se smetanovým sýrem nebo s kvalitní šunkou. Poté přidat: 600g pšeničné chlebové 3ml syrovátky (kdo nechce syrovátku - 3ml vody). Zapneme program na klasický chléb a přisypáváme pomalu všechny suché ingredience z misky. Moje pekárna tento chléb dělá hodiny, někdy je potřeba minut dopéct.


Pro přípravu není zapotřebí žitný kvásek, ale po zvládnutí tohoto receptu doporučuji kváskový chleba rozhodně vyzkoušet. Chuťově je tento jednoduchý chléb výborný, můžete se těšit na voňavý bochníček, křupavou kůrku a jemnou, nadýchanou střídku.

Abych svému plánu dala konkrétnější podobu, potřebovala jsem vidět více podobných receptů, abych si z toho mohla vzít zákla na kterém můžu stavět. Pozor, celozrnný chléb nemusí být vícezrnný a naopak. Vícezrnný chléb svým názvem garantuje jen fakt, že je složen z více druhů mouk než klasický pšenično - žitný.


Domácí chleba z kvasnic recepty, které budete milovat. Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba pšenicno žitny chleb žitný chléb recept recept na chleba robot na chleba proč praská chléb celokvasovy chleba pšenično žitný chleba recept proč praská při pečení chleba celokváskový chleba při pečení praská proč chleba. Kmínový pšenično - žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti. Po vytažení z trouby by měl pecen při poklepání hezky „zvonit“. Nechte pecen vychladit na mřížce.


Obyčejný pšenično - žitný kváskový chléb je hotov a stačí jen zaříznout do zlatavé křupavé kůrky a užít si tu nezaměnitelnou chuť čerstvého domácího chleba! Uložte si chléb pšenično žitný do svého jídelníčku zdarma. Je to ale pšenično - žitný. Recept na pšenično-žitný chléb Suroviny: 6g žitné mouky, 4g hladké mouky pšeničné, kostka droždí, g soli, g kmínu, 6ml vlažné vody, ml octa, semínka na dochucení a posypání (sezamová, slunečnicová). Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do ošatky, necháme ještě asi hodinu kynout a upečeme v troubě.


Po vyklopení na plech můžete z povrchu chleba omést část mouky, a poté vložit plech s chlebem co nejdříve do trouby. Těsto vám nejspíše trochu sedne, ale to není na závadu.

Celková doba pečení je asi minut, s tím, že prvních minut pečte na plný výkon trouby i se zapnutým ventilátorem v případě trub horkovzdušných. Odpověď Pavla Kubesová Přiznám se, že nemám doma ani jednu z. Pokud chléb , který je už trochu tvrdší napaříte asi minut v páře, bude chutnat jako čerstvý. K chlebu se výborně hodí luštěninové pomazánky nebo pomazánky z tofu. My už si dnes neumíme představit chléb bez zeleniny, takže mi ještě pokaždé přidáváme zeleninu tepelně upravenou, na cestách pak. Většinou jsou na internetu recepty na chleba z kvasnic , který potom chutná jako buchty.


Kváskový chléb jsem už několikrát zkoušela, pekla jsem ho v troubě - těsto snad nebylo chuťově nejhorší (i když by asi ještě chtělo zlepšit). Při zpracování na vále vždy dojde ke změně tvaru chleba na placku (dlouhá doba kysání, v chlebu nejsou kvasnice, menší obsah lepku než v pšenici). Proto je nutné dělat žitný chléb pouze ve formě.


Celozrnný žitný chléb neobsahuje téměř žádný lepek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky