pátek 21. září 2018

Odrazná deska v praxi

Odrazná deska pomáhá eliminovat nežádoucí stíny na foceném objektu. Můžeme se setkat s deskami ve stříbrném, zlatém, bílém a černém provedení. V následujícím videu nám tým Mareka Švančara ukáže, jak s touto deskou pracovat. V tom případě totiž jde o difuzní rozptylku, která se nepoužívá jako odrazná deska , ale staví se světlu do cesty napřímo.


Toto je vynikající způsob velmi účinného změkčení ostrého světla, který se často kromě fotografie používá také při natáčení videa. V obličeji sice nejsou stíny a žádné odlesky, ale jak je vidět, také to není ideální. Slečna navíc „chytila“ barvu okolní zeleně. Aby slečna získala v obličeji nějakou barvu, byla pod ní umístěna zlatá odrazná deska.


Nicméně tak nešikovně, jak jen. A toto je detail výše uvedené fotografie, na kterém je vidět odlesk v očích, což je samotná svlečená odrazná deska působící jako difuzér, kterým pronikalo sluneční světlo. Použití difuzního povrchu odrazné desky vřele doporučuji tehdy, když chcete nafotit třeba jen obličej nebo část postavy.


Stejně tak nebude odrazná deska co platná v situaci, kdy portrétované osobě svítí světlo přímo zpředu do obličeje. V praxi tedy platí doporučení: pokud chcete odraznou deskou nasvítit focenou osobu, musíte odrazku umístit tam, kde na ni dopadá dostatek světla (viz zcela úvodní obrázek tohoto článku). Vybírejte si Odrazné desky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


Odraznou deskou ( v angličtině reflector) může být prakticky libovolná plocha, která dokáže odrazit světlo. Velmi často se tak například v ateliéru setkáte s odraznou deskou ve formě klasických polystyrenových desek. Jsou totiž levné, lehké a můžete je opatřit barevným nátěrem pro dosažení požadovaného efektu.


This feature is not available right now. Please try again later. V praxi se jedná většinou o umělou textilii kruhového, elipsovitého či obdélníkového tvaru, která má různou barvu – černou, bílou, stříbrnou nebo zlatou.


Kompaktní a mikroporézní PU deska. Polyuretan lze objednat jak v plochých deskách, tak i nařezaný na míru. Tento výkonný a všestranný plochý skener jsme představili jako novinku letos v březnu, k dostání je od dubna a jeho prodejní cena se pohybuje kolem pěti tisíc korun.


V testu jsem se zaměřil hlavně na skenování fotografií a transparentních předloh – kinofilmů, ať už v pásech, nebo. Výroba spiritistické desky Daraija GoldenFrogen. Unsubscribe from Daraija GoldenFrogen? Deska se skládá z bílé, černé, stříbrné, zlaté a transparentní plochy, které využijete jak ve studiu, tak v exteriérech při práci s přirozeným světlem. Vyberajte si Odrazové dosky podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke.


Ve chvíli, kdy vás přestane bavit fotografování krajinek a měst už máte plné zuby, může se ve vašem hledáčku ocitnout u focení lidí. Hospodské momentky jistě také mají něco do sebe, ale v tomto článku se zaměříme na aranžované snímky a využití umělého osvětlení v exteriéru. Co je to odrazná deska , k čemu slouží, čím se liší různé druhy povrchů, k čemu se jednotlivé povrchy hodí a jak se základním způsobem používají nejběžnější typy odrazných desek s pružinovou konstrukcí. Dobrou praxí je orientovat fotografie tak, aby stíny směřovaly k interpretrovi.


Pseudoskopický efekt se dosáhne v případě, kdy je stín orientován směrem od pozorovatele. Ten způsobí, že se nízké body jeví jako vysoké a vysoké body jako nízké. Odkazy na odborné recenze.


Kompletní informace k výběru. Produkt byl úspěšně přidán. Kruhová odrazná deska o průměru 80cm.


V prvé řadě platí, že sanace poškozeného betonu nelze provádět běžnými betony či cementovými maltami. Jedná se především o reprofilační malty, torkrety a nátěry na beton. Na základě zjištěných závad můžeme zvolit nejvýhodnější postup pro sanaci betonu.


V některých případech je před samotnou sanací vhodné provést jádrové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky