středa 19. září 2018

Kulatozrnná rýže příprava

Takže na italská krémová rizota je geniální, na dušenou rýži a sypká dušená rizota se naprosto nehodí. Kulatozrnná rýže - recepty na každý den. Při vaření uvolňuje kulatozrnná rýže. Rýže kulatozrnná bílá 500g.


Na mírném ohni vařit cca minut dokud nezměkne. Užívá se k přípravě italského rizota. Basmati má aromatickou, lahodnou chuť a tradičně se užívá v indické kuchyni. Tato rýže má malá, kulatá až baculatá zrnka a říká se jí také mléčná rýže. Obsahuje totiž mnoho škrobu, díky kterému skvěle absorbuje vodu a po uvaření je krásně měkká a nadýchan.


Na osoby počítejme hrníček rýže. Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže , přiklopíme a necháme cca - minut vařit na mírném plameni. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená. Pěstuje se v Thajsku a hojně se využívá v čínské kuchyni. Nedávno jsem ale našla recept, který se jmenoval Jasmínová rýže podle staročeské kuchyně – šlo o smaženou rýži s bůčkem.


Konzumují ji lidé napříč celému kontinentu. Po pšenici je rýže druhá nejrozšířenější obilovina, každý rok se na světě spotřebuje přibližně 5milionů tun rýže. Tématické fráze: celozrnná rýže natural jak se vaří celozrnná rýže vaření celozrnné rýže jak vařit celozrnnou rýži příprava celozrnné rýže jak uvařit celozrnnou rýži celozrnné rizoto jak uvařit celozrnou rýži celozrnna ryze natural vareni tmavá rýže jak se vari celozrna ryze celozrnná rýže natural recept.


Hotová japonská rýže k přípravě v mikrovlnné troubě. Snadno a rychle se připravuje, je ideální přílohou, hlavním jídlem, hodí se do polévek a lze z ní připravit i sladký dezert. Navíc má při některých zdravotních potíží, zejména se zažíváním, léčebný účinek. K přípravě rizota se nejlépe hodí rýže arborio nebo camaroli.


Tyto druhy mají kratší zrna a mohou do sebe vstřebat více tekutiny než dlouhoznná rýže , avšak nerozvaří se na kaši. Nepoužívejte předvařenou rýži, pokrm by neměl správnou strukturu. Vařte pod pokličkou na mírném plameni – minut, dokud rýže nezměkne. Ideální na přípravu italského “rissota”.


Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Příprava : propláchnout, vsypat do vroucí vody (šálek rýže na šálku vody).


Rozdíl mezi dlouhozrnnou a kulatozrnnou rýží určitě uvidíte na první pohled. Italské risotto vám přinesou nejčastěji v hlubším talíři a bude krémovité, někdy dokonce tekuté. Už jsem viděla i krémovitá risotta, která ale byla připravená ze špatné rýže (v Portu). Bílá rýže stále patří mezi světově nejčastější přílohu k pokrmům.


Je bohatá na sacharidy a nejrůznější minerály. Složení: 1 rýže kulatozrnná bílá. Osolíme a na mírném ohni vaříme 20min.


Příprava : Propláchneme Propláchneme a vsypeme do vroucí vody, které je v poměru množství 1:2. Nejlépe se hodí pro přípravu rizota, mléčné rýže a paelly, můžeme ji však použít i jako přílohu, základ nákypů a rýžových náplní. Výborná je smažená rýže , kdy necháme vařenou rýži odležet přes noc. Ty všechny se ale rozdělují na dva základní podtypy: dlouhozrnnou a kulatozrnnou rýži.


Jako příloha se právě proto hodí lépe. Korejský původ tohoto mistra šéfkuchaře se nezapře. Tato rýže vyniká čistotou a neporušeností zrn, po uvaření je krásně nadýchaná a voňavá.


Rýži a jídla z ní připravíte v hrnci Catler hned ve programech – rýže , pilaf, rizoto. To už samo o sobě napovídá, co tento hrnec umí. Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu.


Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Budete potřebovat: sushi rýži, rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky